Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Počítače se naštvou!


ikona
imf
remake
 

Už zase? Nestává se vám to každý den? S příchodem Windows XP jsme sice zaznamenali úbytek modré smrti, ale vyprávějte někomu něco o nevinném duchovi uvnitř stroje, když vám hroutící se Adobe Acrobat vezme do pekel editované PDFko, kterému jste věnovali třicet minut svého života. Ne, počítače zkrátka umějí být pěkné potvory a platí v tomhle směru přímá úměra - čím větší a rychlejší počítač, tím větší škody umí napáchat. A když ho pojmenujete Colossus a svěříte mu přepočítávání jaderných hlavic, říkáte si o velké potíže.

Tak jako ve filmu Colossus: The Forbin Project z roku 1970. Elektronkového macka jménem Colossus tam nechali připojeného k "internetu" a protože se klučina nudil a tehdy ještě neexistovalo ICQ, našel si sobě rovného. Ruský superpočítač měl docela dobré nápady a tak se shodli na tom, že bude nejlepší ovládnout svět. Nejdřív se zbaví těch otravných vědců, kteří vědí, jak jim bolestivě sáhnout do střev a pak už bude všechno v klidu. Atomový výbuch sem, atomový výbuch sem a lidstvo brzy pochopí, kdo je tady pánem.

A teď se pochopitelně chystá remake, který se však bude do značné části od originálu lišit. Studená válka skončila a superpočítače dneska máme doma v množství větším než obrovském (schválně se zamyslete jaký spotřebič ve vašem okolí v sobě nemá tištěný spoj), takže vyděsit nás nebude tak snadné. Navíc žijeme v době, kdy se atomovky prodávají div ne v pekárnách a některé televizní seriály s nimi tapetují každou druhou epizodu, takže... jaký bude Colossus pro novou generaci? A podaří se mu trumfnout legendární SkyNet z Terminátorů? Obávám se, že tahle možnost není příliš pravděpodobná, pokud se scénáře ujme Ron Howard. Naposledy nás úspěšně nudil Šifrou mistra Leonarda a za pár měsíců si to zopakuje s adaptací další Brownovy knihy (Andělé a démoni).

Čekání na tohle IT zvěrstvo si můžeme zpestřit třeba malou debatou na vhodné téma. Flamewar o prohlížečích je zakázán a jestli se v diskuzi budou házet tučňáci z oken, tak zakročíme. Zkuste se ale pochlubit s tím, kdy vám počítač naposledy předvedl, kdo je doma pánem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace