Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mlátička s ručením omezeným


ikona
imf
chiwetel ejiofor
 

Napadlo by vás točit film o mistrovi bojového umění, s dokonale béčkovou zápletkou, a mávat při tom vlajkou nezávislého filmaře? David Mamet má za sebou filmy jako Pravidla boje nebo Poslední loupež, tedy dobře obsazené, ale veskrze nudné a nezajímavé filmy, brousící spodní část hollywoodských rozpočtů. Teď se zničehonic rozhodnul, že mu stačí deset milionů dolarů a chce natočit film o expertovi na Jiu-Jitsu. Redbelt vypráví příběh mistra tohoto bojového umění (kdo nezná, ten se může podívat na krátkou demonstraci), který se zaplete s losangeleským podsvětím a je nucen nastoupit do ringu v turnaji, kde se bojuje na život a na smrt. Samozřejmě je to všechno krutě nelegální a když to neudělá, tak mu umučí celou rodinu. Kolikrát jste podobnou zápletku viděli např. v Americkém samurajovi nebo Karate Tiger? Proč by měl být Mametův film lepší?

Ve skutečnosti to vidím spíš černě a to není žádná narážka na Chiwetela Ejiofora v hlavní roli. :) Tenhle Brit nigerijského původu se rychle prosadil v důležitých rolích a já mu do budoucna přeji jen to nejlepší. Redbelt však vypadá jako expresní jízdenka do zapomnění. Kdyby si Mamet alespoň vybral nějakého skutečného mistra jiu-jitsu a jeho cílem by bylo opravdové zachycení tohoto umění na plátně, pak by se to dalo vzít jako odvážný experiment. Ale učit Chiwetela narychlo lámačky a přehazovačky, aby pak z výsledku bylo konverzační drama s pár divoce sestříhanými akčními scénami? Uff... O podobnou věc se pokusil Johnny To ve snímku Throwdown (tehdy šlo o judo) a zadařilo se. Jenže Johnny To je režisérský chameleon a měl k dispozici ty nejlepší asijské choreografy. David Mamet je úplně jinde a jeho seriál The Unit je přímo pověstný mizernými akčními scénami. Takže... o co tu sakra jde? :) Vůbec to nechápu, narozdíl od nového, ultranezávislého filmu Ninja Cheerleaders. Ten si na nic nehraje a chce jenom pobavit (já se teda nesmál, ale pochopte... jsou to roztleskávačky). Víc takových.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace