Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Grindhouse: Rozděl a panuj


ikona
imf
grindhouse
 

Bude se krájet, bude se trhat! I když je Grindhouse momentálně v Top 250 na IMDb (jestli se tam udrží je věc druhá, fandovské nadšení brzy opadne) a těší se velké přízni americké kritiky, Weinsteini by nejradši Tarantina a Rodrigueze roztrhli jako hady. A nakonec asi roztrhnou alespoň jejich double feature. Stopáž 191 minut totiž nakonec opravdu je větším oříškem, než se předpokládalo. Většina kinařů má problém napasovat film do svého rozvrhu, což se projevilo na mizerných tržbách. Musíme si uvědomit, že filmy stály 70 milionů a dalších 30 milionů nacpali Weinsteinové do propagace. Za první víkend přitom Tarantino a Rodriguez nachytali pouhých jedenáct milionů, což je velmi, velmi slabá náplast.

Tarantino možná přijde o pověst tvůrce s úspěšným jménem, Rodriguezovi zůstane alespoň nálepka vizionáře (i díky úspěchu Třístovky), ale Weinsteini jednoznačně přijdou o peníze! Harvey Weinstein netajil své zklamání, když prohlásil, že oběma tvůrcům věřil, že přijdou s něčím novým a úspěšným, ale že se to holt trochu zvrtlo. Podobný vývoj prý nečekal ani v tom nejhorším snu a tak nyní uvažuje nad tím, jak nešťastnou situaci zvrátit. Nejpravděpodobnějším řešením je rozdělení do dvou samostatných bloků.

Že už je na to pozdě? V Americe není nikdy na nic pozdě. Grindhouse se tak rozpůlí (Tarantinův Death Proof + trailery a Rodriguezův Planet Terror), podle stejného mustru jako evropský release. Dokonce i v Anglii a Austrálii, kam měl jít vcelku, se bude promítat odděleně. Americká kina každopádně během několika týdnů zažijí re-release. Jak se v mezidobí bude vyvíjet distribuční taktika, o tom lze jen spekulovat. Tak či onak je to velmi nestandardní řešení a zlaté děti Hollywoodu tím přicházejí hned o několik vrstev cenného kovu. Ne, nejsme škodolibí, i když to tak vypadá. Osobně mám Death Proof v žebříčku filmů, které chci vidět (na druhou stranu Planet Terror, jak by řekl Borat: Not so much... :). Je to jenom další důkaz toho, že jarní sezóna je nevyzpytatelná a že nás ještě letos čeká v pokladnách kin nejedno překvapení.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace