Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Apokalypsa podle Baye


ikona
imf
adaptace knihymichael bay
 

Michaela vyhazování věci do povětří baví. Je v tom lepší než všichni ostatní dohromady a půlka světa ho za to miluje, druhá zas nenávidí (většinou ekologové, kavárenští intelektuálové a jihočeské matky). Kdo by však odolal poezii tisíce roztříštěných budov, autům poletujícím vzduchem a hektarům hlíny, snášejícím se ve zpomaleném záběru zpátky na zem. Semtex a gravitace jsou zkrátka mrchy. V Transformerech si Bay užívá destrukce plnými doušky a strýček Spielberg dokonce musel promluvit do duše MPAA, aby mu nehrozila eRkem a dala mu komerčně přítulnější PG-13. Teď se ale Michael rozhodnul, že si žádné servítky brát nebude. Kašlat na roboty, asteroidy a klony. Je na čase rozpoutat opravdovou apokalypsu.

A nemluvíme tu o nějakém neosobním řádění živlů jak z filmů kolegy Emmericha. Takové tornádo vám prostě nikdy nemůže poskytnout to pravé uspokojení. Michael je vděčný čtenář (kdo by to byl řekl) a tak se mu zalíbil román Whitleyho Striebera nazvaný 2012: The War for Souls. Podle mnoha zdrojů (Mayové, Nostradamus) je rok 2012 vážně z těch nepovedených a zjevně něco/někdo přijde a začne Zemi trhat na cucky, aniž by se při tom tom bral ohled na její obyvatele. 21. prosince 2012 se prostě všem zastaví hodinky, Google přestane vyhledávat, vaše mikrovlnka začne poskakovat a Satan přijde sežrat všechny vaše vánoční dárky. A to bude jenom začátek. Kdo chce vědět, jak to bude dál? Já rozhodně ano a pevně doufám, že nám Michael Bay zprodukuje a odrežíruje nějaký ten manuál, abychom věděli jak přežít.

Už to vidím v živých barvách - hlavní hrdina je ošlehaný třicátník, umí střílet obouruč z brokovnic, má Mustanga a dvě děti jak z plakátu. Jeho nejlepší kámoš má doma bazuku a jeho syn je hacker. Všichni mají obrovské svaly, zatraceně sexy manželky a úsměv by jim ze tváře nesmazala ani atomová střela. Zvládnete do roku 2012 takovou proměnu? Radši se nad tím zamyslete... apokalypsa se blíží. Jdu vyrábět mávátka... a chlebíčky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace