Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Totální úspěch 300! Totální...


ikona
Cival
tržby
 

I love this shit! Neskutečná bilance kalendářního roku 2007 si, jak jistě uznáte, zaslouží pubertálně exaltovaná zvolání. Úspěch 300 se čekal. Ale přinejlepším na poloviční úrovni! Už v pátek se přitom tržební tachometr zastavil na sedmadvaceti milionech dolarů, v sobotu se přidalo dalších 24 a v neděli se účet uzavřel na celkových 70 milionů. Třístovka dokázala s nevděčným ratingem R zpřelámat všechny předsezónní prognózy a pozlobit i rekordní výsledky obou Dob ledových (jednička udělala 46 za víkend, dvojka 68). Warneři zkrátka dokonale využili skulinky, kterou jim ostatní distributoři svou bojácností nachystali, když nadvládu krále Leonidase podpořili zdrcující reklamní kampaní. Hlavní díl úspěchu si ale samozřejmě připisují efektní trailery. Budiž to inspirací pro příště.

Neskutečný výdělek spartských řezníků otvírá hned několik témat k diskuzi. Tak třeba, kde se proboha zastaví výnosy letních premiér, mají-li Spidey i Piráti ukončit své trilogie? Prohlásí Warneři Zacka Snydera za boha? Dostane tenhle talent na svůj příští film takový rozpočet, jaký si zrovna vymyslí u snídaně? A konečně, zahltí teď Hollywood trh výtvarně opulentními výtvory zpřed zeleného a modrého plátna? Začíná definitivně věk digitální kinematografie? Dráždivé otázky, které vyplývají z toho, že se 300 de facto zaplatí po dvou víkendech. Oficiální šedesátimilionový rozpočet musí spustit bouři hlavně u Warnerů samotných, kterým loni selhal předražený Superman i nesmyslný Poseidon. Snyderův nabušený videoklip dokázal o třetinu překročit i předraženou (a megahvězdnou) Tróju a s další skulinkou v distribučním kalendáři v příštím týdnu, může pádit ke 180 milionům dolarů.

První čtvrtletí roku 2007 se tak definitivně zapisuje do kronik zlatým písmem, protože po sérii dvacetimilionových překvapení (Stomp the Yard) i jistot (Epic Movie) se na sto milionů právě doplazil Ghost Rider (trailery prostě zmůžou zázraky) a magické hranici se blíží i rodinní Wild Hogs (propad o mikroskopických 29%, celkově 77 milionů). Prostě skvělá práce, z níž se dá vyzobat i nějaký ten kvalitnější kouek. Třeba Most do země Terabithia, který stvrzuje úspěch u kritiky návratem na třetí místo kasovního žebříčku. Ano, už přejel i Ghost Ridera, který začínal o polovinu výš. Za týden se 300 marně postaví Bullockovský thriller Předtucha, James Wan pravděpodobně neuspěje s hororem Dead Silence a Chris Rock se zamyslí nad zhoubností manželství v komedii I Think I Love My Wife. A pak to zase přijde.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace