Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další hitman na obzoru...


ikona
imf
hughes brothers
 

Nebudeme tentokrát mluvit o herní adaptaci, která mimochodem právě vyfasovala svého záporáka (Dougray Scott - snad si povede lépe než v M:I-2). Ten dnešní hitman je skutečný a vytahuje ze stínu polozapomenuté duo bratří Hughesů. Zmínili jsme se o nich v souvislosti s celovečerním remakem kultovního seriálu Kung-fu, ve kterém svého času řádil David Carradine. U toho se však čeká na novou verzi scénáře a tak si bratři našli jinou látku. Producent Lorenzo di Bonaventura totiž koupil práva na knihu Ice Man: Confessions of a Mafia Hitman a nabídnul jí Hughesům ke zpracování.

Není divu, že kývnuli, protože příběh Richarda "Ice Mana" Kuklinskiho patří k těm divočejším. Otec dvou dětí narostl do téměř dvoumetrové výšky a jeho stopadesát kilo hrubé síly ho předurčilo k práci vyhazovače. V jeho hlavě však řádili zlí trpaslíci, kteří ho přeměnili na sériového vraha. Kuklinski ale nebyl nejhloupější a našel si dobře placenou práci u mafie. Proč by měl zabíjet lidi zadarmo, když mu za to někdo královsky zaplatí? Během své kariéry, kterou zvládnul dokonale utajit před svou rodinou, zabil Kuklinski velmi brutálním způsobem asi 200 lidí a vydělal si obrovské množství peněz. Nakonec byl dopaden a zemřel ve vězení, kde si odpykával hned dvojnásobný doživotní trest. Kniha vychází z rozhovorů, které poskytl ve vězení. Podrobně popisuje nejen zákulisní fungovaní celé zabijácké branže, ale také aktuální praktiky mafie a dojde samozřejmě i na povinné přednášky z lidské anatomie a detaily jeho vražd.

Zřejmě nepříliš pěkné čtení, ale Hughesové jsou na podobnou adaptaci jako dělaní. Stačí si vzpomenout na adaptaci comicsového Z pekla, kde předvedli až absurdní fascinaci prací Jacka Rozparovače. Nezbývá než si počkat, kdo se téhle skrz naskrz temné postavy ujme. Hromotluků pobíhá po Hollywoodu dost, ale kolik z nich zvládne takhle komplikovaný charakter? Bude to ještě hodně zajímavé. Jak tak koukám na fotky Kuklinskiho, na Diesela to tentokrát nevypadá. Spíš na Jamese Gandolfiniho.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace