Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zaseknuté filmy


ikona
imf
zodiac
 

Občas se to tak povede, že se film natočí a pak spokojeně několik let hnije v trezoru studia, nebo prochází peklem zostřené postprodukce. Pro příklady nemusíme zabíhat nijak daleko. Fincherův Zodiac se na plátna kin (zatím bohužel jen těch amerických, česká premiéra byla odložena tzv. "za pět minut dvanáct") dostává až teď, ale natáčel se v létě 2005. Od té doby Fincher střídavě stříhal a vysvětloval hlavounům z studia, proč je ten film tak depresivní a dlouhý. Testovací projekce s vesměs negativními výsledky pak zdržela film o dalšího půl roku. Přesto teď inkasuje vysoká hodnocení od kritiky a jeho stopáž statečně drží na značce 158 minut.

Mark Steven Johnson je úplně jiný případ. Zapálený comicsový geek získal peníze na svůj film snadno a na jaře 2005 si ho spokojeně dotočil. Jenže pak začal v postprodukci vylepšovat a vylepšovat, až se mu rozpadly triky pod rukama a na první upoutávku lidé reagovali se smíchem. Studio tak do filmu nasypalo další desítky milionů, aby ohnivého jezdce zachránilo. Dorazil s notným zpožděním a všichni mu prorokovali komerční smrt, ale nakonec se vše v dobré obrátilo a Ghost Rider dokonce významně nabořil tabu o tom, že na nedělní oběd, do divadla a do kina byste nikdy neměli dorazit pozdě. Bůhví kolik takových zpoždění nás teď čeká.

Kdo se ještě stihnul leknout? Vzpomínáte na Dead or Alive? Natáčelo se v létě 2005, ale producenti se zřejmě režisérova přístupu lekli natolik (ten film je opravdu hrozné béčko), že nakonec premiéru v Americe zrušili a snímek poslali na výlet do Evropy. Výsledky jsou prachbídné a tak se zdá, že navzdory kinopremiéře stanovené na léto 2007, se film nakonec objeví jen na DVD. U nás to hraničí téměř s jistotou, takže odhalené bojovnice najdete ve vašich oblíbených regálech.

Všichni to ale nějak ustáli, aniž by museli výrazně řezat do svých filmů. Oliver Hirschbiegel a jeho remake Invaze lupičů těl, nazvaný jednoduše The Invasion, už takové štěstí nemají. Snímek s Danielem Craigem a Nicole Kidman se natáčel na podzim roku 2005, ještě před bondovskou horečkou. Mohli byste si myslet, že studio premiéru pozdrželo právě kvůli Casino Royale, ale důvody byly úplně jiné. Když se na podzim provalilo, že Nicole Kidman nabourala cestou na natáčení, všechny to udivilo. Na natáčení snímku, který byl dokončen víc než před rokem? Studio nakonec přiznalo barvu a ohlásilo, že Hirschbiegelova verze si vyžádala jisté přetáčky, protože byla... málo akční. A protože Oliver už pracoval na jiném projektu, zavolalo studio bratrům Wachovským, aby dopsali do scénáře pár scén (akčních scén? ;) a James McTeigue (V jako Vendeta) obstaral režijní stránku celé "rekonstrukce". O tom jak se to povedlo slátat dohromady se dozvíme už v srpnu.

Uvidíme někdy Hirschbiegelovu neakční verzi, v podobném smyslu jako byly vypuštěny dvě verze posledního Vymítače ďábla? V hollywoodských skříních je hodně kostlivců, tak si užijte ty vzácné okamžiky, když se některý z nich neudrží na ramínku a vypadne s rachotem ven.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace