Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Will Smith znovu na dně


ikona
imf
will smith
 

Přesně před měsícem do našich kin vstoupil snímek Štěstí na dosah a s ním i Will Smith jak ho neznáte. Vyzáblý, zoufalý a všehoschopný otec, pobíhající po městě s podivně vyhlížející plastovou krabicí. Šlo o zfilmování životního příběhu Chrise Gardnera a Smith si za herecký výkon, bez nutné podpory automobilových honiček a oslňujících explozí, vysloužil nejednu pochvalu a dokonce i nominaci na Oscara. A to se počítá. Možná i proto se po upírském trháku I am Legend pravděpodobně vrhne na další příběh ze života běžného amerického lidu. Tentokrát však nepůjde o počítání peněz... připravte se na mytí nádobí, vaření humrů a tašky plné kokainu.

Novým adeptem na odražení ode dna a cestu na pomyslný vrchol je Jeff Henderson. Vyrůstal v kalifornském ghettu a živil se vařením. Nemluvíme tu o jídle, mluvíme tu o výrobě čistého kokainu. Jeffovi se celkem dařilo a vydělával slušné peníze, ale pak přišli přísní pánové v modrých uniformách a od civilizovaného světa ho oddělily mříže. Nevzdal to a začal přemýšlet, jak v pětadvaceti svůj život změnit. Jeden z vězňů ho naučil vařit (tentokrát už mluvíme o jídle :) a tak se brzy stal hvězdou tamní kuchyně. Když ho po několika letech propustili za dobré chování, měl před sebou jediný cíl. Stane se nejlepším kuchařem ve městě. Trvalo mu pět let, než se od mytí nádobí dostal na post šéfkuchaře v těch nejváženějších restauracích v Los Angeles. Jednu takovou si chtěl sám otevřít, jenže pak ho život znovu srazil na kolena, tentokrát už jako otce dvou dětí a šťastně ženatého muže.

Víc už vám nepovím, protože z popisu vám musí být jasné, že Jeffův příběh je poutavý a plný těch klasických zvratů, které se hodí do hollywoodských pohádek. Těžko říct, jestli i tentokrát Will zapřáhne svého syna (ale že jim to spolu slušelo), ale pokud se naučí přesvědčivě umývat nádobí, další oscarová nominace ho jistě nemine. Kdo rád jí a chtěl by si knihu přečíst ještě před tím, než jí nějaký šikula smrskne do scénářové podoby, ten může vesele hledat na Amazonu titul s názvem Cooked: From the Streets to the Stove, From Cocaine to Foie Gras.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace