Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Veleúspěšný Travolta a spol.


ikona
Cival
tržby
 

Štědré jaro pokračuje. Týden před nájezdem statisíců perských bojovníků na spartskou falangu v 300, prodloužili motorkáři vítěznou sérii letošního roku. Setkání čtyř páprdů – vyhořelého Johna Travolty, pozapomenutého Tima Allena, tápajícího Martina Lawrence a nehvězdného Williama H. Macyho – se rodinám jednoduše zalíbilo. Do kina se proto vydali snad všichni od nemluvňat po babičky, což komedii Wild Hogs vyneslo 38 milionů dolarů za první víkend v distribuci. A to se počítá, protože hned čtyřem skomírajícím kariérám byl dopraven hit, navíc rovnou o velikosti „třetího největšího březnového otvíráku“ historie (jen obě Doby ledové bodovaly víc).

Druhá novinka - druhé místo - první film Davida Finchera po šesti letech. Fincher, ač fanoušky velmi oblíben, nikdy kasovní rekordy nelámal. Zodiaca navíc provázela opravdu divná trailerová kampaň, která pouze podtrhla neprodejnost zvláštního retro thrilleru s ještě zvláštnějšími účesy. 13 milionů za víkend není málo, ale stejně tak ani ne moc. Nebo alespoň ne dost na to, aby se z Finchera stal nejen skvělý filmař, ale i plnoprávný hitmaker. Další režisér Craig Brewster tak skvělé filmy rozhodně netočí (i když Hustle & Flow můžeme pochválit), jeho komerční tah se navíc pohybuje v trochu jiných hodnotových pásmech. Těžko identifikovatelná záležitost Black Snake Moan odstartovala jako třetí premiéra týdne až na devátém místě za čtyři miliony dolarů. Samuel L. Jackson má prostě smůlu. Nejen že jej co do tržeb zklamali za*raní hadi, teď mu publikum odrovnalo i jeho farmáře se zvláštními výchovnými metodami. Black Snake Moan tak porazil jen o pár desítek tisíc paběrkující komedii Reno 911: Miami i tři týdny staré drama Breach, jedno z velkých kvalitativních překvapení roku 2007, propadající se o slušných 40%. Podobně dobrá čísla jako zmíněná špiónská extratřída vykazuje nečekaně i Ghost Rider a Most do země Terabithia. Ještě o chlup vytrvaleji brázdí kina Eddie Murphy v kůži Norbita a Hugh Grant v romantice Hudbu složil, slova napsal.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace