Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Videoherní orient ožívá!


ikona
imf
jerry bruckheimerprince of persia
 

A bude to ve velkém stylu. Pokud doposud platilo, že nejdražší herní adaptací byl Tomb Raider, v létě 2008 Jerry Bruckheimer přepíše dějiny. Připravte se na Prince z Persie. Jeho první díl hráli místní stařešinové na XTčkách, jeho 3D vzkříšení pak díky úspěšné trilogii z dílen Ubisoftu pamatují i naši jelimánci (však vy sami víte kolik křížků máte v rodném listě). Právě nové díly by měly sloužit jako základ pro chystanou filmovou sérii, ze které by Disney coby hlavní investor chtěl udělat dobrodružný hit ála Piráti z Karibiku. V budoucnu se totiž počítá s dalším dobrodružstvím Jacka Sparrowa, ale to by vycházelo nejdřív na rok 2009. Disney by si tak rád vyrobil něco podobného na sudá léta. Prince of Persia přímo vybízí k natočení trilogie, která by kopírovala dějovou osu herní předlohy. Navíc v ní hlavní hrdina dělá všechno co je v moderním akčním filmu potřeba - skáče ze stěny na stěnu, zabijí hordy podivných nepřátel a v exotických lokacích řeší v rámci možností svoje vlastní nitro při honbě za spravedlností a láskou. Co chcete víc?

Bruckheimer víc nepotřebuje. Na scénáři spolupracuje mj. i Jordan Mechner, autor úplně první hry, a Jerry se pilně věnuje přípravám už několik měsíců, v podstatě od chvíle kdy zakoupil licenci. Přelom však nastává až teď, když Disney veřejně ohlásil, že první film bude mít premiéru v létě 2008 a počítá se s áčkovým rozpočtem, nějakou tou hvězdou ve vedlejší roli (ta hlavní je zatím velkým otazníkem, Bruckheimer relativně nedávno prohlásil, že by rád přivedl na scénu nějakou novou tvář) a velkou marketingovou kampaní. A jako by to nestačilo, na povrch vyplulo i pár konceptů, které zobrazují bájnou Persii. Věnujte pozornost především prvnímu obrázku. Tohle skutečně nevypadá jako běžná herní adaptace za pár šupů.



Poslední hra trilogie, Prince of Persia: The Two Thrones, vyšla koncem roku 2005 a velmi povedený trailer je k nalezení např. zde. Její autoři se momentálně věnují podobnému projektu Assasins' Creed, o němž jsme psali v souvislosti s plány Ubisoftu na vlastní krátké animáky. A co se týče obsazení prince, když tak vidím ty ukázky... zahoďte orientální původ a někoho tipněte. Já přihodím tradičního Joshe Hollowaye, čistě kvůli vzhledu, drsňácké povaze a tomu, že je to "in".

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace