Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co čekat od Simpsonových?


ikona
imf
futuramasimpsonovi
 

První teaser nám vyvolal drobný úsměv na tváři, poslední trailer naznačil, že to tvůrci myslí zatraceně vážně a samotná myšlenka nás při vzpomínce na zlaté časy televizního seriálu o téhle žluté rodince jednoduše těší. Kdo by se nechtěl v kinech potkat s Homerem, Marge, Bartem, Lisou a Maggie? V létě budeme mít tu možnost a protože se termín neúprosně blíží, rozhodli jsme se vám přinést to nejlepší z jednoho aktuálního rozhovoru s Mattem Groeningem, autorem Simpsonových a Futuramy. Za zdroj děkujeme chlapcům z Crave Online.

Otázka: Bude se film víc zaměřovat na jednu konkrétní postavu, např. Homera?

Matt Groening: Ne, rozhodně to bude o celé Simpsonovic rodince. To je výhoda celovečerní stopáže, můžeme si dovolit vyprávět víc příběhů zároveň, mít víc dějových linií.

Otázka: Existují ohledně filmu a seriálu nějaké mýty?

Matt Groening: Dlouho kolovala informace o tom, že film se bude věnovat tomu jak Bart přichází o panictví. To byla premisa, kterou z legrace utrousil jeden ze členů vývojového týmu, když ho neustále otravovali s tím, že chtějí vědět zápletku. Informace se začala šířit a chytli se toho novináři. Film je ale o něčem úplně jiném.

Otázka: Proč natáčíte film teď, když je seriál v plném proudu?

Matt Groening: Blížíme se k dvacátému výročí a čtyřsté epizodě. Já jsem nechtěl, aby film vzniknul poté co skončí seriál. To by bylo vnímáno jako ždímání peněz z mrtvého fenoménu. Chci nabídnout fanouškům celovečerák, dokud ještě mají o Simpsonovi zájem.

Otázka: Dozvíme se konečně v jakém americkém státě se Springfield nachází?

Matt Groening: Ano. Ve filmu je kolem toho vystavěn jeden vtípek.

Otázka: Uvidíme něco "navíc" oproti televizním epizodám?

Matt Groening: Z hrdinů uvidíte víc, než byste možná chtěli. Pokud vás nezajímá, jak vypadají některé z klíčových postav nahé, pak byste si asi měli zakrýt oči. :)

Otázka: Simpsonovi jsou i seriálem pro děti. Nemyslíte si, že vaše původní publikum, které kouká od první sezóny, už ze seriálu "vyrostlo"?

Matt Groening: Spíš do něj dorostlo. Pozoruji to na svých dětech. Vtipy v seriálu jsou určeny i pro dospělejší publikum, pro lidi kteří četli pár knih, viděli pár filmů a zajímají se o popkulturu jako celek. Máme spoustu narážek na Casablancu, Občana Kanea nebo Hitchcockovy filmy. Moje děti si až při pozdějším nakoukávání podobných klasik uvědomí, že jsme si z nich v seriálu dělali legraci.

Otázka: Kevin Smith prý chtěl namluvit některou z hostujících postav. Proč jste ho ještě nepoužili?

Matt Groening: To ani nevím. Určitě k tomu dojde. Díky za upozornění.

Otázka: Už jste v minulosti nějakou celebritu odmítli?

Matt Groening: Problém je spíš v tom, že je jich tolik. Musíme si vybírat. Ale na všechny se dostane.

Otázka: Jaké fanoušky je nejtěžší uspokojit?

Matt Groening: Samozřejmě ty skalní. Pamatují si každou epizodu, každou hlášku a každý vtípek. Nové epizody porovnávají s těmi nejoblíbenějšími a pak nás celé týdny proklínají, když nepřeskočíme nastavenou laťku.

Otázka: Simpsonovi jsou jednou z posledních bašt tradiční animace. Co si myslíte o CGI?

Matt Groening: Myslím si, že ruční animace má pořád svoje nezaměnitelné kouzlo. CGI obrázky mohou být únavné, protože všechno je ostré, musíte si všímat všech detailů. Brad Bird to třeba v Úžasňákových pochopil a proto používá hloubku ostrosti, tak jako v hraných filmech. Velmi chytré.

Otázka: A jak je to s Futuramou?

Matt Groening: Foxové se ozvali a zeptali se, jestli chci udělat film pro DVD trh. Zeptal jsem se proč ne rovnou dva. Oni řekli že radši tři. Povídám, že to zaokrouhlíme na čtyři. A bylo vymalováno.

Otázka: Budou to opravdu filmy nebo jen kolekce tří epizod?

Matt Groening: Připravujeme to jako dlouhé filmy, ale následně to možná rozsekáme na epizody. Je to trochu komplikovanější.

Otázka: A budou ty filmy drsnější než epizody, které z nich pak vzniknou pro odvysílání v televizi?

Matt Groening: Původně to tak mělo být, chtěli jsme z toho vymáčknout maximum. Jenže pak se ukázalo, že se dohodneme na odvysílání s Comedy Central a tahle stanice jednoduše odvysílá cokoliv. Žádné zábrany. Vidím to denně, když si tenhle kanál zapnu.

Otázka: Myslíte si, že to Futuramu znovu "nakopne"?

Matt Groening: Uvidíme. S těmi DVD filmy je to vždycky trochu složitější, takže předpokládám, že Comedy Central počká jaký budou mít úspěch a pak se možná dočkáme i obnovení celého seriálu.

Otázka: Nikdy jste vlastně Futuramu neodepsal, že?

Matt Groening: Připadám si trochu jako tvůrci úplně původního Star Treku. Hned jak jsme zmizeli z televizního nebe, začali fanoušci psát petice a my jsme byli zahrnutí dopisy o tom jak moc milují ten seriál. A když konečně svitla naděje na pokračování, všichni původní tvůrci bez váhání řekli, že do toho jdou. Dabéři, animátoři, kompletní tým stojící za seriálem. A z toho mám opravdu radost.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace