Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cage míří do pekla...


ikona
imf
ghost ridernicolas cage
 

Měl jsem Nicolase Cage rád. Ne že bych ho považoval za nějak dobrého herce, ale byl to sympaťák a jeho přehrávání filmům jako Skála, Con Air nebo Tváří v tvář docela slušelo. Předloni dokonce zvládnul uhrát (nebo spíš ustát) náročnější polohy ve filmech Obchodník se smrtí a Pan rosnička. Jenže pak přišel pád do... no do sraček milí přátelé. Nebojím se to slovo použít, protože Rituál je neuvěřitelná záležitost (posuďte sami) a Cageovy herecké kreace z tohohle filmu už nejde překonat. Tedy, alespoň já jsem si to myslel.

Ghost Rider vytrestal moji troufalost víc než dostatečně. Nebudu zatím komentovat celý film, to si nechám do recenze, ale scéna ve které Nicolas Cage dělá "baf" do zrcadla a snaží se samovznítit překonává i legendární etudu se včelami z Rituálu. A jeho balení uprostřed provozu překonává snad jedině Ghost Rider surfující se svou motorkou na řece. Triky jak ze stop-motion filmů černobílé éry, ale ta kostra zjevně umí hrát líp než Cage. Smutné. Možná by se ve dvojce vůbec neměl objevit Johnny Blaze a producenti by měli objednat jen Ghost Ridera. Ušetří peníze za Cage a my zas ušetříme nervy a bránici.

Už je to tak. První díl vydělal až příliš mnoho peněz na to, aby se o dvojce nezačalo uvažovat. A Mark Steven Johnson je v sedmém nebi a už rozvíjí teorie, jak naváže na první film a jak to bude ještě lepší a tak vůbec super. Chce se mi říct, že horší to vážně být nemůže, ale Johnson překonal všechny moje obavy a Cage se po předloňském hereckém vrcholu zahrabává do totálních hovadin, ze kterých ho nevyloví ani Next. Co to uhýbání kulce a ten věčně ospalý pohled? Nicolas zjevně zestárnul, ale musel i zblbnout? Ach jo...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace