Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Opouští Franka Millera štěstí?


ikona
imf
comicsfrank millerronin
 

Se Sin City slavil obrovský úspěch a dostal své comicsy k milionům diváků. Snyderova adaptace 300 pro něj bude zřejmě znamenat další vlnu dolarů i ovací. Podaří se však jeho svérázné comicsy zadaptovat i potřetí? Na řadu přichází Ronin, úplně první Millerův počin, který publikoval pod hlavičkou DC Comics. Hlavním hrdinou je samuraj ze 13. století, který se v dystopickém (hmm... nevíte? vezměte slovo utopie a otočte ho vzhůru nohama... to co z něj vypadne, je dystopie... ;) New Yorku nedaleké budoucnosti reinkarnuje a jako by to nestačilo, ještě musí bojovat s naštvaným démonem (aneb stará láska nerezaví), který chce ukrást mocný meč jeho pána. A jak už to tak v New Yorku bývá, všude pobíhají mutanti, geneticky vylepšení drsňáci a biomechanické obludy. Jednoduše ráj na pohled.

Miller ve své prvotině hodně čerpal inspiraci z japonské mangy, ale jako obvykle si nebral servítky a zahalil celý příběh tíživou a temnou atmosférou. Ronin vznikl po jeho příspěvku k Daredevilovi a Wolverineovi, ještě před tím než se vrhnul na ceněnou sérii Dark Knight Returns. Svého času chtěl Ronina adaptovat Darren Aronofsky (!), ale bylo to jen takové nesměle vyslovené přání. Teď když se Millerovy comicsy adaptují jak na běžícím pásu, došlo i na Ronina.

Producenti si ale s výběrem vhodného režiséra příliš hlavu nelámali a tak projekt skončil na klíně Sylvaina Whitea, režiséra Stomp the Yard (a Tajemství loňského léta 3). Nehodlám panikařit, ale... koho tahle geniální myšlenka napadla? Je to příznak obvyklé hollywoodské recyklace, nebo důsledek toho, že Stomp the Yard záhadným způsobem vydělal slušné peníze? Pokud je na tom špetka pravdy, můžeme se dočkat toho, že hlavní hrdina bude Afroameričan (Wesley Snipes by ještě hrabal prstíčkem, aby se mohl zúčastnit ;) a Frank Miller bude brečet. A dost možná bude brečet za jakýchkoliv okolností, pokud do Whitea neuhodí blesk a nesešle mu trochu talentu. Ale možná to ten kluk doteďka jenom hrál a točil průměrné a nezajímavé filmy. Teď přišla jeho chvíle. Poslední šance dokázat, že na to má. Pevně doufám, že jí nezahodí, už kvůli tomu že zápletka comicsu zní docela slibně a já bych se nechtěl dočkat druhého Neprůstřelného mnicha.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (27)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace