Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Špióni se dočkají remaku


ikona
imf
remake
 

Ostatně kdo se v poslední době nedočká remaku? Studia už tuhle horečku vytrhla z kolejí a producenti zjevně pobíhají po videopůjčovnách jako kobylky a berou co jim přijde pod ruku, aby naplnili každoroční kvóty. Autorská krize Hollywoodu dosáhla vrcholu a gigant je sžírán strachem o přežití sebe sama. Jakákoliv originální premisa zjevně působí jako kyselina chrstnutá na holou kůži. Jinak si nelze vysvětlit, proč jsou ty patnácti a třicetimilionové rozpočty recyklovány v pochybných remacích, místo aby si je "zasloužily" nové náměty.

V případě podařené komedie Špióni jako my Chevyho Chase a Dana Aykroyda je navíc hned několik důvodů proč remake netočit. Nejen že byl původní film dobrý (to už tak bývá ;), ale těžil z fenoménu studené války a Saturday Night Live. To vydělalo alespoň trochu peněz. Přenést do dnešní reality příběh o dvojici úředníčků z NSA, které vedení omylem poslalo na supertajnou misi do Ruska, nebude legrace (navíc se o něco podobného pokouší Delta Farce) a pokud do hlavních rolí obsadí některé z dnešních "slibných" komiků (např. Danea Cooka), rovnou nad tím udělám kříž a dám to na recenzi někomu, koho budu zrovna hodně nenávidět. ;) Pokud ve vás ještě svítí nějaká naděje, rád jí típnu podrážkou a dodám, že na scénáři dělá tým zodpovědný za teenagerskou komedii Eurotrip.

Nejhorší je, že původní film nevydělal nijak závratné peníze, takže Hollywood už jde zkrátka po všem, co se hýbe. A Špióny zná alespoň pár lidí, kdežto 80s thriller Hidden je kultovní podivností pro partičku zasvěcených, což ale nikomu nebrání, aby natočil remake. Alespoň se nebude moc vymlouvat, když to v kinech propadne, ne? Bože bože... šéfové studií by se měli pravidelně střídat. A nebo volit. Sakra platíme je přece my, ne? ;)

A když už jsme se zmínili o Delta Farce - pánové stojící za tímhle zázrakem chystají komedii Fear Less o chlápkovi, který se po traumatické autohavárii stane ze strašpytla hotovým Nebojsou a už ho nemůže nic vystrašit. Primitivnější zápletku jsem neslyšel už hodně dlouho a název filmu, který víc než asociuje aktuální hit Jeta Li, mi připadá snad ještě primitivnější. Jako by autoři s dobrým vkusem zapomněli na záchodovém prkýnku i svou angličtinu.

Chcete ještě? Tak poslední... Komedie Little Bastards o dvojici mladých bratranců, kteří tropí různá alotria, dokud je umírající babička nezakleje tak, aby mohli konat jen a jen dobro. Bože můj... představte si v hlavní roli Freddieho Prinze jr. a Bow Wowa a máte ten nejlepší obrázek. Ba co víc, za drobný úplatek bych vám to klidně předem odehrál s loutkovým divadlem. Bóóóže... jdu do videopůjčovny, do oddělení filmů pro pamětníky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace