Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars bible za babku!


ikona
imf
george lucasknihastar wars
 

Od zítřka budete moci olizovat Epizodu III na DVD v půjčovnách a 30. listopadu byste jí měli najít na krámech (ale radši jednejte rychle, nebo budete muset o poslední výlisek svést souboj na meče ;). Hardcore fanoušci si tak konečně zkompletují poličkovou sérii a budou s napětím čekat buď na další megaedici původních epizod nebo možná i na sedmou-devátou epizodu (to ti mladší :).

Ale položme si závažnou otázkou. Jste obrovští fandové, máte všechny DVDčka a když jsou rodiče v práci, potají se sprchujete v helmě lorda Vadera, ALE... víte zpaměti zásadní údaje ze světa Star Wars? Víte kolik záchodů připadá na jedno patro Hvězdy smrti? Hmm... tomu říkám nedostatky. Hodní američtí strýčkové na vás naštěstí myslí a tak vydali další z nekonečné řady knížek na téma Star Wars, kterou tentokrát skromně označují za bibli celého Lucasova vesmíru. Aby ne když Star Wars: The Comics Companion zachycuje celou, 25 tisíc let dlouho, historii rytířů Jedi. Co je proti tomu třicetiletá historie samotných filmů, že?

Publikace má slušných 200 stránek a na Amazonu jí pořídíte za bratru 12 dolarů, což je nabídka, která se neodmítá. Autorem je parta nejdrsnějších Star Wars geeků, v čele s Ryderem Windhamem, který je též autorem The Ultimate Visual Guide to Star Wars, další ždímačky nebohých fanoušků. U novější Companion si Windham dal velkou práci s porovnáváním různých faktů a tak budete upozorněni na rozpory mezi Lucasovým vesmírem a některými fan-fiction comicsy, které propluly pod Georgeovým obezřetným radarem, jenž všem autorům velí, aby respektovali již známé skutečnosti, popř. jim doporučí, jakým směrem by měli svůj děj narovnat, aby všechno sedělo. V knize tak najdeme i seznam nepřesností na straně comicsových a knižních publikací, ale hlavním tématem je vyčerpávající historie největšího spolku Mirků Dušínů v galaxii. Je to sice v angličtině a holky na to nesbalíte, ale kdo by odolal? Na dlouhé zimní večery je to rozhodně lepší než sada receptů z Prima vařečky.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace