Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blame Canada!


ikona
imf
20th century fox
 

Znáte je. Mají prasečí očička, prořízlé pusy a způsobili vybombardování Baldwinovic famílie (nicméně mají maličké plus za export Elishy Cuthbert :). Kanada nemá ve stínu Ameriky příliš záviděníhodnou pozici. Jako by nestačilo, že se do ní opírali Parker se Stonem v celovečerním Southparku a že má potupnou pověst manufaktury televizních filmů a seriálů (schválně si zjistěte, kolik věcí se natáčí ve Vancouveru), teď jí to ještě dávají "sežrat" u Foxů.

Kanada se totiž Americe mstí... za všechny trapné vtipy, za směšný kurz kanadského dolaru a... a... za to že jí ukradla všechny perspektivní hokejisty. Místní piráti ve spolupráci s kinaři bastlí ilegální nahrávky ještě předtím, než se film vůbec začne promítat a tak Foxům došla trpělivost a šéf distribuce, Bruce Snyder, rezolutně prohlásil, že Kanada od Foxů uvidí všechny důležité premiéry až s notným zpožděním. Buď začnou tamní odbojáři sekat latinu a přestanou množit filmy i sebe sama, nebo si na pecky jako Live Free or Die Hard, The Simpsons Movie nebo Fantastic Four 2 nějaký ten měsíc počkají. Celý problém je přitom v neexistenci těch správných zákonů. V Kanadě totiž neexistuje žádný postih pro člověka, jenž je přistižen s kamerou v kině. Kopie od Foxů jsou navíc označeny vodotiskem, takže není těžké zjistit v jakém státě byla ilegální nahrávka pořízena. Všechny stopy vedou do Montrealu a dalších velkých měst v Kanadě, takže stačí jenom ukázat prstem.

Pointa? Je to nakonec docela úsměvné. Pár kanadských diváků bude jezdit za kulturou o pár stovek až tisíc kilometrů dál a ten zbytek bude trpět v hrozných křečích z toho, že jejich oblíbený trhák se dostane do kin třeba se zpožděním šesti týdnů. To je mučení, co? Stačí se podívat do rozpisu letošních premiér a můžeme brečet po boku Kanaďanů. Clerks 2, Rocky Balboa, Sen o Hollywoodu nebo Fontána... mám pokračovat? Ne. Myslím, že každý si může na čelo poklepat sólo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace