Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sequelová hlušina


ikona
imf
sequel
 

Už mi docházejí nápady na titulky podobných novinek. Protože je venku nevlídně a za hollywoodskými okny se prohání jen málo tučných témat, rozhodli jsme se sesbírat novoroční projevy, ve kterých se producenti obvykle chlubí svými novými přírůstky. A tentokrát na ně nebudeme hodní, protože jde o absolutně zbytečné sequely.

Jako první jde na řadu Luc Besson. Oficiálně se vzdal režisérské kariéry, ale psaní scénářů a produkování francouzských popcornových fláků mu jde od ruky jako obvykle. Při premiéře Arthura a Minimojů se zmínil, že má v hlavě hned několik filmů. Jediným nepokračováním je akční film Taken s Liamem Neesonem v hlavní roli. Liamovy role v Epizodě I a novém Batmanovi prý Bessona přesvědčili o tom, že tomuto herci chybí výrazná akční role. A tak ji zjevně dostane.

Ostatní hrdinové z dílny Europa Corp. už mají pár bitek za sebou. Platí to zejména o Davidu Belleovi a Cyrilu Raffaellim z District 13 (Banlieue 13). Snímek v domácích kinech zaznamenal slušný úspěch, ale díky své až příliš přestřelené béčkovosti jinde dost prošuměl. Ani v případě Yamakasi to však Bessonovi nezabránilo ve výrobě sequelu a tady se navíc zmínil, že dvojice hlavních hrdinů mu připadá nevytěžená, což znamená, že scénář k sequelu už napůl leží v jeho šuplíku. Pozitivně se Besson tváří i ohledně třetího Kurýra a Jason Statham už kdysi prohlásil, že je na něj víc než připraven. Nezapomeňte také, že do kin už míří čtvrté Taxi... Besson je zkrátka továrna na sequely.

Platinum Dunes je naopak továrnou na remaky, ze kterých jsou ovšem v případě úspěchu i nejrůznější další větve ala Texaský masakr motorovou pilou: Začátek. S podobným osudem a se stejným režisérem (Jonathan Liebesman) se bohužel během letošního roku setká i slavný Jason Voorhees. Snímek ještě nemá jméno, ale měl by se podrobněji zabývat osudy malého Jasona, které jsou zmíněny v prvním díle série Pátek Třináctého. Skoro to vypadá, že rok 2007 je resuscitací hororových ikon, už chybí jenom remake Noční můry v Elm Street. K tomu však doufám nedojde. Wes Craven má z hororových klasiků snad jako jediný stále ještě dost rozumu.

Právě remake jeho kultovního Hory mají oči byl však vítaným osvěžením v době, kdy jsme byli bombardováni bezpočtem japonských vykrádaček. Za většinu z nich mohl producent jménem Roy Lee, který teď rozsévá informace o třetím Kruhu. Naštěstí nepůjde o přímý remake japonského originálu (na řadě byl Kruh 0, prequelová záležitost), ale o pokračování amerických Kruhů. Naomi Watts se však do hlavní role s největší pravděpodobností nevrátí.

Vrátit by se naopak chtěl podle svých vlastních slov Brad Pitt a to sice jako pan Smith. Zřejmě už ho to doma s Angelinou nebaví a chtěl by po ní před kamerou zase házet nože, případně jí rovnou zastřelit. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace