Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Američtí policajti vymřeli...


ikona
imf
george clooneyremakerobert de niro
 

A tak je teď musí Hollywood dovážet. Loni to byl import z Hong Kongu (Skrytá identita), teď dodá svoje nejlepší muže Francie. Na tamní Válku policajtů, kterou odtočil bývalý polda Olivier Marchal možná vzpomínáte v dobrém. Daniel Auteuil a Gérard Depardieu (Říkal tu někdo, že patří do starého železa? Pak zřejmě neviděl tenhle film) si náramně sedli a trocha francouzského akčního old schoolu vždycky přijde k chuti. Hollywoodu však evropské dressingy odjakživa nechutnají, takže je čas na trochu pravověrného kečupu od McDonald's.

Původní francouzský film se v originále jmenuje 36 Quai des Orfevres (Náměstí zlatníků 36), podle adresy pařížského policejního ředitelství. Americká verze to zkrátila na pouhých 36, z čehož si zřejmě marketingové oddělení bude trhat obličeje na kusy a bezradně povykovat na auta projíždějící za okny. Ehm... dobře možná mám o inteligenci chlapců od reklamy trochu zkreslené představy, ale tentokrát nebudou mít zas tak moc práce, protože v hlavních rolích amerického remaku se objeví Robert De Niro a George Clooney. Někdo jim zřejmě vysvětlil, že remaky zahraničních policejních thrillerů jsou nejrychlejší cestou k Oscarům. Bože, jak já mám ten Hollywood rád, skočí na každou návnadu.

V tomhle případě to ale nemusí být na škodu. Nic proti Válce policajtů, ale narozdíl od Volavky mám u ní pocit, že ji lze v amerických poměrech natočit ve srovnatelné, ne-li vyšší kvalitě. Téma je navíc dostatečně široké, aby sneslo řadu úprav. Scenárista Dean Georgaris (Výplata) možná není tím nejlepším spasitelem, ale Marc Forster (Hledání Země Nezemě) na režisérské sesli, to se mi docela líbí. Ten člověk je flexibilnější než inteligentní plastelína a kromě skvělých herců bude mít k dispozici slušný rozpočet a lokace v New Yorku. Vlastně se docela těším, což ale nic nemění na tom, že Hollywood by měl vyrobit nějakého poctivého poldu sám o sobě. Navrátivší se John McClane účty nevyrovná.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace