Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Návrat do Silent Hillu


ikona
imf
herní adaptacesequelsilent hill
 

Je konec roku a s ním i nejrůznější sumarizování, žebříčkování a spousta podivných předsevzetí. Hodnotí i Christophe Gans, režisér Silent Hillu. V rozhovoru, který poskytl francouzskému magazínu, hodnotí svou herní adaptaci jako úspěch a prý je tu velká šance, že se producenti rozhoupou k odklepnutí druhého dílu, ve kterém by mohl napravit chybičky, kterých se napoprvé dopustil. Fanoušky ujistil o tom, že klíčové prvky zůstanou při starém - natáčelo by se ve stejně ponurém městě, stejným stylem jako předtím. Problém by mohl být s dějem, protože první Silent Hill je kombinací většiny vydaných herních Silent Hillů, ale s tím si snad Roger Avary poradí. Mohl by se na psaní vrhnout hned jako dokončí scénář k adaptaci jiné kultovní videohry - Drivera.

Po lokty ve videohrách ale není jen Avary. Gans totiž chystá filmovou verzi Onimushy a to by mu mohlo zabránit v tom, aby se pustil do režie druhého Silent Hillu. Pokud se producenti rozhodnou, budou chtít kout železo dokud je žhavé. A jak známe z mnoha hollywoodských případů (zdravíme Bryana Singera), rozhodnout se mezi dvěma láskami bývá někdy zatraceně těžké, zvlášť když tu jednu jste si už dosyta osahali. Gans nicméně potvrdil, že by zůstal minimálně v čele vývojového týmu a doporučil nějakého režiséra. Rozhodně chce Evropana, nejlépe pak Francouze. To je správná volba - Francouzi jsou ujetí, tím správným způsobem.

p.s. Vypadá to, že se s videoherními adaptacemi opět trhá pytel (kupředu se posunul nejen třetí Tomb Raider, ale také adaptace Splinter Cell, je jenom otázkou času než se objeví návrhy na adaptaci letošních pecek jako Gears of War), neúspěch Dooma zjevně tímhle žánrem nijak neotřásl. Kvalita je v nedohlednu, ale o přísun dalších a dalších soutěžících mít zjevně nouzi nebudeme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace