Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Eastwood se chystá do Číny


ikona
imf
clint eastwoodsimon westthe rape of nanking
 

Podle všeho by si měl zahrát jednu z hlavních rolí ve válečné koprodukci The Rape of Nanking, kterou bude režírovat Simon West (Con Air) podle scénáře Williama J. MacDonalda. Snímek produkují američtí a čínští producenti a krom Eastwooda se v něm objeví např. i Meryl Streep, Zhang Ziyi nebo Michelle Yeoh. Pro Eastwooda to bude od roku 1993 poprvé, co ho bude před kamerou sekýrovat někdo jiný než on sám.

Tenhle námět za to ale asi stojí. The Rape of Nanking (Zprznění Nankingu) označuje událost z přelomu let 1937 a 1938, kdy do čínského hlavního města vtrhly japonské jednotky a celých šest týdnů ho plenily. Během obléhání došlo k mnoha výtržnostem, kterým padlo za oběť na 300 tisíc lidí. Japonští vojáci to omlouvali tím, že se snažili najít mezi obyvatelstvem tajné čínské špióny, ale smutnou pravdou zůstává, že většinu obětí z celkého počtu tvořili civilisté. Vojáci také hojně znásilňovali, plenili majetek a ničili památky. Je to temná kapitola asijské historie a teď znovu oživne ve filmu, který bude stát 40 milionů dolarů.

Jakou úlohu mají v tomto konfliktu hollywoodské hvězdy? V Nankingu se v té době pohybovala řada novinářů ze západních zemí a ti odvedli neocenitelné služby při pokrytí celé události. Clint Eastwood a Meryl Streep se pravděpodobně chopí právě těchto rolí. A válečné běsnění budou mít možnost poznat na vlastní kůži, protože v místě natáčení vzniknul plac o rozloze osmi fotbalových hřišť, po kterém si to budou mašírovat tisíce vojáků (nikoliv komparsistů, Čína je pověstná tím, že prostě vezme jedno procento čínské armády (tj. pár milionů branců ;) a pošle je za dobré chování na nějaké to natáčení).

Kamery se rozeběhnou už v zimě, ale herci ještě musejí podepsat smlouvy. Sestava zatím vypadá víc než nadějně, tak doufejme, že nikdo necukne. Simon West totiž bude potřebovat veškerou podporu. Jinak z toho vypadne zas něco jako Na lince je vrah. Ach...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace