Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lasseter: Vlk v rouše beránčím?


ikona
imf
disneypixar
 

John Lasseter zřejmě letos nezíská cenu pro šéfa roku, především díky odlišnému výkladu slovního spojení "vánoční pohoda na pracovišti". Na vlastní kůži se o tom přesvědčil režisér Chris Sanders a jeho tým 150 spolupracovníků, když jim Lasseter sdělil, že jejich CGI animák American Dog se komplet ruší. Měl to být jeden z velkých disneyovských trháků pro rok 2008, ale Johnovi se jednoduše nehodil do krámu. Snaží se restrukturalizovat celou firmu tak, aby se Disney vrátil k tradičním 2D animákům a Pixar si mohl dál patlat svoje CGI božárny. A nějaký renderovaný čokl, který stojí na pomezí, tak nemá příliš šancí na přežití. Sanderse to přirozeně naštvalo a diskuzní fóra se plní obdobně naštvanými fanoušky snímku Lilo & Stitch (Sandersův majstrštyk), jež hýří nadávkami, které si Lasseter určitě pod stromeček nedá.

Docela by mě zajímalo, jak na tahle škatulata reagují ostatní podílníci Disneyho. Zřejmě jim teď začíná docházet, že tou koupí Pixaru a zajištěním kreativní kontroly pro Lassetera zase tak moc nevydělali. :) Nechci tahat pixarovského guru za fusekli, ale vyhodit do koše v podstatě hotový projekt, to je trochu drahý a zbytečný špás. V ohrožení jsou zřejmě i další CGI disneyovky, které se opatrně oznamovaly už kdysi. Pod Lasseterovým vedením se veškeré CGI přesune pod Pixar a jediným renderem na čistokrevných disneyovkách tak zřejmě bude jen přepracované úvodní logo. Osobně vítám návrat klasické 2D animace, ale Lasseterův styl mi trochu zvedá obočí a navíc si myslím, že problém není ani tak ve formě, jako spíš v obsahu. No nechme se překvapit, kam se po téhle "revoluci" stočí kormidlo animovaného Hollywoodu. Ice Age 2 a Happy Feet patří mezi důkazy o tom, že nemusíte mít lampičku, abyste vydělali hříšné peníze. Stačí pár tučňáků a chamtivá veverka. Děti jsou holt nenáročné. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace