Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Raimi zůstává věrný comicsu


ikona
imf
comicssam raimi
 

Zdá se, že můžeme být v klidu. Minimálně co se týče Hobita od Sama Raimiho. Ten se sice rozloučil se Spider-Manem, ale do Hobitína se rozhodně nechystá. Právě si totiž nakoupil pár dalších comicsů. Ne, to není úplně přesné. Raimi si koupil licenci rovnou na celé vydavatelství.

Street and Smith Publications vydávalo v 30. a 40. letech minulého století velmi oblíbené pulp comicsy a někteří z jejich hrdinů se dokonce v minulosti dostali i na stříbrné plátno (např. v The Shadow z roku 1994, v režii Russella Mulcahyho). Raimi ale nehodlá troškařit a jeho adaptace bude domovem hned pro několik hrdinů. Objeví se v ní minimálně Doc Savage, The Shadow, The Avenger. Shadow byl tajemným mstitelem v klobouku a dlouhém plášti, který dokázal zmizet v jakémkoliv stínu a podle všeho též zvládal hyptonizovat své nepřátele. Proslavil se jak na stránkách comicsu, tak ve vlastní rozhlasové show.

Doc Savage byl prvním z hrdinů tohoto nakladatelství a dodnes je zřejmě nejslavnějším. Tým vědců ho od narození cvičil ve všech oborech lidských znalostí, aby byl tou nejefektivnější zbraní proti zločinu. Je to vynikající doktor, vědec, inženýr, má fotografickou paměť, ovládá několik druhů bojových umění a jeho fyzická výdrž a inteligence neznají mezí. MacGyver je proti němu zkrátka cucák. Vypadá jako obr, má bronzovou pokožku (proto se mu říká Man of Bronze) a mnohá jeho dobrodružství jako by z oka vypadla Indyho eskapádám (i když je to spíš obráceně).

The Avenger je kombinací obou hrdinů. Richard H. Benson býval velkým dobrodruhem, ale rozhodnul se usadit a založit rodinu. Jeho štěstí bohužel trvalo jen pár let, když jeho rodinu vyvraždila mocná gangsterká korporace. Benson však přežil a rozhodnul se pomstít. Trauma ze ztráty nejmilejších proměnilo jeho pleť v bílou hmotu, z jeho tváře zmizel lidský výraz a vlasy mu zešedivěly. Jeho vzhled budil hrůzu ve tvářích zločinců. A bylo to většinou to poslední, co ve svých životech zahlédli.

Samí milí lidé, viďte? Sam Raimi z nich hodlá udělat superhrdinský tým a vyslat je do akce proti nějaké té globální hrozbě. Zuřivě se teď spekuluje o tom, zda bude jenom produkovat nebo i režírovat a zda to celé nedopadne jako adaptace Ligy výjimečných. Osobně bych se velmi přimlouval za Sama-režiséra, protože určitě vymyslí nějaký chytrý způsob, jak tu osobitou poetiku pulp comicsů přivést k životu. A navíc nás tahle comicsová trojka může dovést k velmi zajímavým castingovým rozhodnutím.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace