Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraťasy od Pixaru


ikona
imf
pixar
 

Že je na tuhle část oděvu už poněkud chladno? Nemluvíme přece o kraťasech, ale o "kraťasech". Pixar je svými krátkými předfilmy pověstný, ale v podstatě převzal tuhle štafetu od starých Disneyho titulů. Ve 40. a 50. letech byly animované předfilmy naprosto běžnou komoditou a vystupovaly v nich postavičky celého Disney univerza. John Lasseter z Pixaru by teď chtěl tuhle tradici do kinosálů vrátit a hodlá na krátkých animácích zaučit novou generaci tvůrců (Jan Pinkava by mohl vyprávět). Momentálně se pracuje na čtyřech projektech, přičemž se v nich využije krom té CGIčkové i klasická 2D animace a dokonce se dočkáme návratu jedné z kultovních disneyovských postaviček - psa Goofyho.

Ne všichni to ale vidí tak růžově jako Lasseter. Podíl kinoreklamy vzrůstá rok od roku a pokud bude před film zařazena ještě animovaná jednohubka, mohl by se blok před hlavním programem protáhnout až na půl hodinky. Sami to jistě znáte i z českých multiplexů, kde je poměr mezi trailery a běžnou "televizní" reklamou už takřka 50:50 a mnohdy je to děsně iritující (někteří redaktoři kvůli tomu dokonce nestihnou poslední metro a brouzdají pak dvě hodiny noční Prahou... pěšky... třeba :).

Příkladem může být i podobná snaha Warnerů, kteří chtěli v roce 2002 před svoje filmy začít sázet klasické Looney Tunes grotesky. Nakonec to byl další z nápadů, které se nikdy nedočkaly realizace. Pixar možná nasadí trochu větší páky, ale výsledek je nejistý. Jak se vám tenhle nápad líbí? Osobně nemám nic proti Goofymu, ale za ideální považuji tři, čtyři trailery a pak hurá na samotný film. Občas jsem prostě hodně netrpělivý tvor.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace