Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Verhoeven chce spasit nás i Ježíše


ikona
imf
paul verhoeven
 

Režisér Robocopa, Total Recall nebo Hvězdné pěchoty se posledních pár let věnoval nejrůznějším koníčkům a natočil v podstatě jenom jeden videoklip a evropskou koprodukci Black Book. Její natáčení na sklonku loňského roku mu však znovu vlilo adrenalin do žil a tak se starý známý bouřlivák opět ozývá a pokud doufáte v kontroverzní téma, jste na správné stopě.

Paulovi se docela líbilo Umučení Krista, ale zjevně není ani z desetiny tak věřící jako Mel Gibson. Rozhodnul se totiž natočit projekt Christ, the Man, který operuje s myšlenkou, že Ježíš Kristus byl jen obyčejným smrtelníkem a všechny ty zázraky kolem jeho osoby jsou jen pracně vybudovanou propagandou.

Verhoevenovy poznatky vycházejí ze semináře, jehož se krom něj zúčastnily stovky učenců, aby společně řešili všechny dostupné historické zdroje a udělali si co nejpřesnější obrázek o tehdejší době. Verhoevenovi vychází, že Ježíš byl fajn člověk, který by se ve jménu dobra snad i roztrhal. A... to je tak nějak všechno.

Podobně svérázný námět se rozhodně bude dobře prodávat (vzpomeňte na Šifru), ale producenti a scenárista prý Verhoevenovi doporučili, aby film natočil raději v Evropě. V Hollywoodu by ho mohli náboženští fanatici udupat, upálit a pak ještě nechat roztrhat to, co zbude. Verhoeven si to prý raději pojistí tak, že nejprve napíše knihu a tu pak zadaptuje. Hmm... tomu říkám pojistka. Na důchod. Schválně kolik nul mu díky ní přibude na účtě. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace