Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Matfyzáci hrajou karty


ikona
imf
adaptace knihyrob luketic
 

Zní to jako název nejnovější Janákovy komedie? Nejsme až tak daleko od pravdy. Rob Luketic (režisér s nejlepším účesem v Hollywoodu ;) neuspěl s celovečerním Dallasem a tak teď zkouší štěstí v kartách. Jeho nový film se jmenuje stejně jako populární karetní hra - 21 - u nás známá spíš pod názvem "Voko bere". Děj vychází z knižní předlohy od Bena Mezricha - Bringing Down the House: The Inside Story of Six M.I.T. Students Who Took Vegas for Millions. V poslední době si všímám, že bestsellery mají jména dlouhá jak rychlík do Drážďan. Zjevně to zabírá. Dobrý postřeh, až budete případně psát nějakou knížku.

Co mám ještě dodat? Název knihy prozrazuje mnoho. Šest studentů M.I.T. se vydá do Las Vegas a v místním kasinu zjistí, že studiem pracně vybudované znalosti kombinatoriky a pokročilé matematiky se jim tu proklatě hodí. V každém balíčku je přece jenom 52 karet. Spočítat možné kombinace je hračka, pokud máte ve škole samé jedničky. Ve chvíli kdy se to na jejich účtech začne zelenat samými nulami si však majitelé kasina, ostatní hráči a pár příživníků uvědomí svojí šanci. A přesně v ten okamžik začne mnohem víc záležet na tom, jaké měli naši výtečníci známky z tělocviku.

Natáčet se začne už v únoru někde poblíž Bostonu a samozřejmě v samotném Vegas. Na celém projektu je pikantní jeho vznik. Práva na zfilmování totiž v roce 2002 zakoupil Kevin Spacey, když si úryvek z Mezrichovy knihy přečetl v Playboyi. Tak to vidíte. Kevin Spacey čte Playboy... a vy jste vytuhli u Reflexu a u Týdne? Nedivte se, že to do toho Hollywoodu nedotáhnete.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace