Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Historie se opakuje...


ikona
imf
cleopatra
 

Selský rozum velí, že remakovat by se měly jen úspěšné předlohy. Co si tedy myslet o vedení Columbia Pictures, které právě schválilo remake Kleopatry? Někdo tu holt před polední přestávkou vypil moc mrkvového džusu. Jak jinak si vysvětlit dobrovolné přípravy nové Kleopatry, když je stará verze z roku 1963 za jeden z nejslavnějších propadáků všech dob, který udělal velkou tečku za žánrem historických velkofilmů (Gladiátor ho pak musel o pár desítek let později zuby nehty křísit). Za Kleopatru současnosti jsem až donedávna považoval Stoneova Alexandra, ale historický žánr naštěstí není hnacím motorem jako tenkrát a tak se na případné neúspěchy časem zapomíná. Mohl by tenhle remake definitivně zadřít žánrový motor? A chce vůbec někdo sledovat egyptskou královnu, jak pletichaří ostošest?

Columbia Pictures v tomhle ohledu spoléhá na majitelku Pulitzerovy ceny, Stacy Schiff, která právě píše knihu o slavné vládkyni. Dostane za ní sedmicifernou sumu a tak si dává záležet - titul se na trhu neobjeví dřív než v roce 2009, ale už teď se počítá s natáčením nechutně drahého filmu. Těším se na to asi tak moc, jako jsem se těšil na Alexandera (ano, znám tyhle týpky z učebnice dějepisu, ale na pivo bych s nima nešel ;) a jediné nad čím jsem teď ochoten přemýšlet je osoba, která by vypadala věrohodně v hlavní roli. Monice Bellucci to v asterixovské parodii slušelo, nemyslíte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace