Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Django na asijský způsob


ikona
imf
djangoquentin tarantino
 

Vzpomínáte na italský western od Sergia Corbucciho? Režisér kterého proslavily filmy jako Sudá a lichá, natočil v úvodu své kariéry drsnou kovbojku, ve které nikdo nikoho nešetřil a do hlavní role se mu povedlo sehnat Franca Nera. Ten za sebou ve filmu neustále vláčí rakev a když ho naštvete, tak vás v ní možná i sveze. Čtyřicet let starý snímek se teď rozhodl zremakovat Takashi Miike (Audition, Ichi the Killer). Resp. slovo remake se raději v Japonsku příliš nepoužívá. Jakmile ho někdo řekne, musejí se platit práva. Miike tedy o Sukiyaki Western Django mluví jako o poctě a o prvním sushi westernu vůbec.

Film se bude odehrávat v 19. století a jeho ústředním motivem bude souboj dvou gangů. Miike chce ve filmu zkombinovat východní i západní prvky a proto natáčí s japonskými herci komplet v angličtině a od Sony Pictures má slíbený rozpočet 7 milionů dolarů (a Miike umí být spořivý). Protože rád obsazuje režiséry do vedlejších rolí svých filmů, ukecal Quentina Tarantina, aby si zahrál roličku tajemného cizince. Je celkem jasné, že v tomhle konkrétním případě to velmi prospěje marketingu (ostatně proč myslíte, že čtete tuhle novinku?) a Tarantino je na tyhle partyzánské akce vyloženě ujetý. Prohlásil, že se nemůže dočkat a do Japonska se chystá už v prosinci, aby tu natočil všechny svoje scény.

Natáčet se začalo už před několika dny, na severu Japonska, a při Miikeho rychlosti může být koncem prosince všechno hotové. Film se však do kin nedostane dřív než v druhé polovině roku 2007. Pokud se chcete s režisérovou kariérou seznámit osobně, na českém trhu právě vychází dva jeho filmy - Audience a Ichi the Killer. Druhý jmenovaný titul je zaručená kultovka a navíc ji seženete v Levných knihách za bezkonkurenční cenu. Neváhejte, je to zážitek, na který se nezapomíná.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace