Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Virtuální Bruce


ikona
imf
bruce leerob cohen
 

Rob Cohen se dost možná definitivně zbláznil. O jeho plánech na další film o legendě jménem Bruce Lee už jsme informovali, ale teď se Rob konečně rozpovídal a my nestačíme valit oči. V Rage and Fury si totiž Bruce Lee rovnou i zahraje. Jeden by předpokládal, že to bude prostřednictvím dobových záběrů a klíčových scén ze starších Brucových filmů, protože na tyto materiály má Cohen zakoupena práva, jenže... je to úplně jinak!

Z archivních materiálů se použije jenom zvuk a na scénu přijde Bruce Lee z masa... teda vlastně ne. Maso a kosti nahradí pixely a ultimátní technologie, která oživí prvního virtuálního herce v historii kinematografie. Ne, nehlašte se tam vzadu, příznivci Dobbyho, King Konga, Gluma nebo robota Sonnyho. To všechno byly fajn pokusy, ale tady se jedná o naklonování existujícího herce, který už několik desítek let není mezi námi a přesto je jednou z největších legend. Troufalý krok se kterým budou mít chlapci z Digital Domain ještě hodně práce. Technologie je zatím v plenkách, ale Rob Cohen prozradil, že první výsledky jsou úžasné a že už se nemůže dočkat, až bude nového herce komandovat.

O čem bude samotný film se ještě neví, jasný je jen opětovný důraz na životopisnou stránku věci (Cohenův předchozí Dračí život Bruce Lee nebyl vůbec špatný). Tahle novinka ale vzniká především kvůli onomu zrodu virtuálního klonu. Stojíme na prahu revoluce? Vymítí se digitální hůlkou neposlušné celebrity, které požadují neustále vyšší a vyšší honoráře? V dohledné době těžko, myslím, že Cohen bude rád, když si neuřízne ostudu (i když negativní reklama je taky reklama, že?). Na druhou stranu pokud zvládne amatér s průměrným počítačem tohle (animace stará pět let!), měli bychom s odsuzováním ještě počkat. Tak či onak bude určitě fajn vidět zas po letech Bruce na plátně. Snad se animátorům povede naklonovat alespoň stopové množství jeho charismatu. Pak by byl úspěch zaručen.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace