Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spielberg se chystá do války


ikona
imf
steven spielbergtelevize
 

Stejně jako jeho kamarád George Lucas, se teď Steven Spielberg hodně soustředí na televizní projekty. Na tiskovce pro čtyři stovky televizních hlavounů se rozpovídal o svých plánech do budoucnosti, ze kterých jasně vyplynulo, že pro Spielberga budou i nadále primární minisérie, které se nejvíc blíží klasickému celovečernímu formátu. Zřejmě tou nejzajímavější bude projekt týkající se války v Tichomoří. Ten by měl vypadat podobně jako dnes již kultovní Bratrstvo neohrožených a celková stopáž by měla sahat někam k 10 hodinám. Pracovní název je War in Pacific a Spielberg by chtěl přípravy rozeběhnout co nejdřív. Toto téma bylo zatím hlavně doménou počítačových her, ale jestli se podaří navodit stejnou atmosféru jako v případě Bratrstva, máme se rozhodně na co těšit.

Válečné běsnění ale není jediným Spielbergovým cílem. Už přes dvacet let drží americká práva na Tintina, francouzskou comicsovou postavičku, ale ještě prý sám neví, co s ní bude dělat. Animovaný seriál, hraná verze, nebo dokonce film? Všechno je možné, jen si Steven musí udělat čas a trochu nad tím popřemýšlet. Podobně je na tom i minisérie o AIDS. Spielberg považuje za důležité se k tomuto celosvětovému problému nějak vyjádřit, ale na dotaz, zda oblast jeho zájmu zahrnuje Afriku, odpověděl, že by se raději vyjádřil prostřednictvím mentality a kultury, kterou zná nejlépe. Seriál by se tak pravděpodobně odehrával v Americe. Jakékoliv další podrobnosti ale nebyly upřesněny.

Od celovečeráků si dá zjevně Spielberg na chvilku pauzu, protože jeho chystané projekty jsou hodně daleko od výroby - čtvrtý Indiana Jones, biografie o Abrahamu Lincolnovi s Liamem Neesonem v hlavní roli a sci-fi Interstellar. Ani jeden z nich zřejmě neuvidíme dřív než v roce 2008/2009.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace