Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Prvotřídní Amatér


ikona
imf
hugh jackman
 

Hugh Jackman nám v redakci dělá radost a nemusí mít zrovna v pažích adamantiové drápy. Ten kluk se prostě vyzná a přijímá samé slušné scénáře. Dalším důkazem může být třeba špionážní paperback od Roberta Littella s nelichotivým názvem The Amateur. Jackman v ní ztvární analytika CIA, jehož přítelkyně zahyne při pádu letadla. Díky svým konexím však zjistí, že to nebyla nehoda, ale dílo teroristické skupiny. Zároveň zjistí, že sekční šéf má pár kostlivců ve skříni a vydíráním ho donutí, aby ho přeřadil do aktivní služby. Z našeho amatéra se tak stane špičkově vycvičený profesionál, který má v hlavně jedinou myšlenku - chce se pomstít.

Kolikrát už jsme to viděli? Mockrát a jednou dokonce přesně v tomhle balení. V roce 1981 totiž vznikla podle Littellova románu kanadská polotelevizní adaptace s Johnem Savagem v hlavní roli. Ohlasů moc neposbírala, ale producent Evan Katz (seriál 24 hodin) si myslí, že to o pětadvacet let později zvládne lépe. Děj se přesune do současnosti a s Jackmanem jako hlavním hrdinou může snímek pomýšlet velmi vysoko. Katz ostatně mamutí ambice nijak neskrývá a rád by svého hrdinu zařadil po bok Jacka Ryana nebo Jasona Bournea. Přibude tak Hughovi další nezapomenutelná postava? Na rozlousknutí tohoto oříšku si budeme muset pár měsíců počkat, protože Jackmanův diář je posetý poznámkami odshora až dolů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace