Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fantasy na každém rohu


ikona
imf
adaptace knihyeverlost
 

Bývalo zvykem, že na MovieZone neminul týden bez comicsové novinky (pořád se to snažíme dodržovat ;), ale poslední dobou úlohu comicsů jako hlavního motoru většiny sekcí agresivně přebírá žánr fantasy. Stačí se podívat mezi nové trailery a do většiny diskuzí, kde to vře. Draci, vyděšené děti, meče a spousta podivných trikových koláží. Jako by se všechno naráz spiklo a chtělo ovládnout svět. A ani dneska tomu nebude jinak, čeká nás totiž povídání o knížce Everlost.

Ta vyšla koncem srpna a kápové od Universalu už jí stihli dočíst (jsou to rychlíci) a rovnou koupit i práva. Autor Neal Shusterman je celkem grafoman, takže počítá s dalšími díly a rovnou se ujme i adaptace do použitelného scénáře. Kniha vypráví o dvou osmácích - Nickovi a Allie, kteří se po srážce svých aut dostanou do podivného světa jménem Everlost. To se tak stane, když jdete tím tunelem se světlem na konci a cestou blbě odbočíte.

Hrdinové brzy zjišťují, že teenagerů mezi životem a smrtí se po tomhle světě potulují desítky a většinou jsou i různých časových období. Jestli nechtějí skončit jako oni, musejí rychle najít cestu ven. A to jsem ještě nezmínil, že po Everlostu pobíhá řada příšer a lze tu najít rozličné pasti. O zábavu rozhodně nebude nouze a zápletka k filmovému zpracování halasně vybízí. Universal už má ostatně i režiséra - bude jím Gary Ross, stojící např. za Pleasantville nebo Seabiscuitem. Zvláště první jmenovaný projekt má s Everlostem hodně společného a Rossova ochota fantazírovat by jistě prospěla i Everlostu.

Otázkou zůstává, kdy se vlastně začne natáčet. Ross má teď plné ruce práce s projektem Vegas 55, dramatu o historicky prvním kasinu v Las Vegas a také připravuje pár dětských filmů v rámci své produkční společnosti. Universal už mu ale nějak narovná časový rozvrh, jen co najde ty správné herce do hlavních rolí. Konečně to budou alespoň trochu teenageři. Přecukrovaných desetiletých capartů už máme v redakci plné zuby. :)

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace