Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Street Fighter podruhé? Pomoc!


ikona
imf
herní adaptacestreet fighter
 

Vzpomínáte na Van Dammeovu vypalovačku z roku 1994, která by se asi dodnes pyšnila titulem nejdebilnější herní adaptace, nebýt Uweho Bolla? O rok později nám Paul Anderson (a jeho Mortal Kombat) ukázal, že to jde i jinak a služebně starší Street Fighter se už omezil jen na více či méně povedené animované spin-offy. Teď se ale vrátí na plátna kin, nebo alespoň na pulty videopůjčoven.

A může za to Ashok Amritraj. Jeho jméno si určitě pamatujete z úvodních titulků řady filmů. Snaží se přiživit na všem, co voní celuloidem. Začínal na peckách jako Nine Deaths of Ninja, pak přešel k softcorové sérii Night Eyes a nakopával Dudikoffovu skomírající kariéru ve filmech jako Crash Dive. Pak se nějakým záhadným způsobem dostal do Hollywoodu a přihazoval drobné částky k filmům jako Battlefield 3000, Sejměte Cartera nebo Kráčející skála. Někdy vydělal, někdy prodělal, ale vždycky skončil v plusu, což z něj dělá nebezpečného muže, který právě teď přemýšlí nad dalším Street Fighter filmem.

Ten by se měl věnovat osudům nejslavnější bojovnice série - Chun-Li. Malá Číňanka s vizáží japonské dvanáctileté holčičky, klasickými culíky a bílým spodním prádlem, které dává neustále na odiv. Kdo by odolal? Amritraje určitě trochu inspirovala adaptace Dead or Alive, která sice bude mít premiéru až 8. prosince, ale vypadá to, že je o ní slušný zájem.

Osobně bych radši, kdyby se film věnoval takovému Ryuovi, ale mám smůlu, protože Amritraj už se dohodnul s Capcomem (autoři hry) a snímek se na trhu objeví v roce 2008, dvacet let od vydání prvního Street Fightera. Vůbec bych se nedivil, kdyby při té příležitosti vyšel Super Street Fighter II Turbo+ Collector's Edition... i když... počkat... ten už vlastně existuje. V Capcomu budou muset vymyslet nějaký delší název. V původní Van Dammeově verzi hrála Chun-Li rodačka z Macau, Ming-Na, která proslula zejména bezpočtem dabingů anglických verzí japonských videoher a filmů (namluvila také Aki ve Final Fantasy). Svou roli už si zřejmě nezopakuje, takže bude muset Amritraj najít nějakou novou adeptku.

Vzdávám se veškerých optimistických myšlenek - Bude hezká? Bude umět bojovat? Chopí se filmu nějaký zručný režisér nebo choreograf? Ashok si zřejmě s těmito otázkami těžkou hlavu nedělá, stejně jako Hollywood v případě donekonečna odkládané adaptace Tekkena. Pokud se Coreymu Yuenovi v Dead or Alive nepovedl nějaký zázrak, měli by fanoušci mlátiček už teď začít vytahovat kapesníčky. Budou je potřebovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace