Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Animáky 2007 - budou stát za to?


ikona
imf
animovaný
 

Česká distribuce na nás ještě zdaleka nevystřílela letošní zásobu CGIčkových animáků, ale když se člověk ohlédne, musí chtě nechtě uznat, že zas tak špatné to nebylo. Některé tituly potvrdily svou pověst (Auta), jiné překvapily alespoň půlku redakce (Za plotem) a třeba Zemeckisův V tom domě straší! naznačil, že lze z ohrané formulky vydolovat, s trochou inspirace v hraném žánru, i nějakou tu novou šťávu. Ne vždycky byl sice důvod k radosti, ale tak už to holt chodí (nejen u animáků).

Rok 2007 se v tomhle směru nebude nijak výrazně lišit od ostatních sezón - jeho středobodem se stane další ze soubojů Pixaru a Dreamworks. Zatímco disneyovská frakce nabídne francouzským sýrem provoněné retro Ratatouille, Dreamworks zaútočí na naší sequelovou slabinu a nabídne už třetího Shreka. První obrázek jsme pro vás vyhrabali doslova před chvilkou a najdete na něm Fionu spolu s ostatními pohádkovými princeznami (Sněhurka, Popelka, Růženka a Zlatovláska). Tohle neporazitelné komando se bude snažit zastavit prince Krasoně, ale můžeme se vsadit, že dřív nebo později budou holky potřebovat Shrekovu pomoc. Zlobr se do kin vydá s měsíčním náskokem před Pixařími krysami.

Omezit kreslené menu na dva největší hity by však bylo přinejmenším troufalé. Co nás ještě čeká? Pohádková vzpoura v Happily N'Ever After, animáku který by zřejmě rád vzal Shrekovi vítr z plachet (šance jsou pramalé). Jakmile se Ella dozví, že její matka - toho času krutočarodějka - hodlá převzít kontrolu nad Říší pohádek, rozhodne se založit hnutí odporu a překazit jí plány. Dabingové obsazení vypadá zajímavě, ale původ v německých animátorských studiích vzbuzuje obavy. Další Karcoolka? Dost možná.

Fanboyové už si díky prvnímu teaseru zcela jistě zaslintali nad Teenage Mutant Ninja Turtles a nedočkavě vyhlížejí, až se želváci konečně dostanou do kin, ale velmi pravděpodobně tahle rodinka zůstane ve stínu mnohem většího kultu historie. Ano, nemluvíme o nikom jiném než o Simpsonových ze Springfieldu. The Simpsons: The Movie přijde na řadu v červenci a pokud má nějaký titul šance na to získat pro sebe korunku nejvýdělečnějšího animáku sezóny, pak je to tenhle. Že by se Foxům začalo v oblasti animáků konečně dařit? Ice Age 2 je komerčním králem letoška a na to by zcela jistě studio chtělo navázat.

Copak nám ještě zbývá z těch důležitějších titulů? Surfující tučňáci (Surf's Up), kteří u našich čtenářů vzbudili mnohem větší zájem než tučňáci stepující (Happy Feet). Nebudu se tu rozepisovat o tom, že je to logické, ale ani nebudu ten slavný "historický" trailer zbytečně vynášet do nebes. Raději si počkejme na výsledek. A kdo je na konci řady? Včely... nikoliv ty z Německa, s Hopem, Vilíkem a Kájou Gottem, nýbrž dreamworksácké, podzimní a s Jerrym Seinfeldem v hlavní roli něčeho, co vypadá jako variace na MravenecZ. Snímek se jmenuje The Bee Movie a dočkáme se ho v listopadu.

Na první pohled to možná vypadá chudě, ale ono se ještě něco po cestě vylíhne a tak či onak tam máme tři velké hity s želví polévkou jako lákavým předkrmem. Fanoušci CGI postaviček tak rozhodně nepřijdou zkrátka. Na který z filmů se nejvíc těšíte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace