Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Haló, chcete mě?


ikona
imf
halo
 

Microsoft má po ptákách, resp. po obchodování s Universalem a Foxem. Obě studia vycouvala z adaptace herního trháku Halo a projekt se tak doslova ocitl na dlažbě. Kdo za to může? Peníze za to můžou! Universalu se nelíbilo, jakým tempem rostou náklady na preprodukci a když částka oficiálního rozpočtu přelezla 145 milionů dolarů, začalo to v kancelářích hollywoodských studií trochu vřít. Neill Blomkamp je v tom tentokrát nevinně. :)

Fran Walsh a Peter Jackson, producenti filmu, to vysvětlují celkem logicky. Rozpočet se sice navýšil na 145 milionů dolarů, ale vzhledem k tomu, že Nový Zéland poskytuje filmařům daňové úlevy ve výši 12,5 procenta, takže by se stejně utratilo "jen" 128 milionů. To je však na Universal příliš vysoká matematika a tak hned zástupci studia začali tlačit Microsoft a ostatní zúčastněné producenty, aby snížili svoje zisky nebo zamýšlený rozpočet. Pokud budou protestovat, mohou jít klidně o dům dál. Dost možná to byla jenom záminka k tomuto kroku, protože nad drzostí Microsoftu, který si procenta posunul patřičně vysoko, se už v zákulisí šuškalo hodně dlouho. A Billův spolek se samozřejmě neskloní před nikým, ani před vládci Hollywoodu. Po krátké poradě tak Microsoft i ostatní producenti ukázali Universalu a Foxům záda. Budou teď hledat nového partnera, přičemž slíbili, že přípravy filmu to ani v nejmenším neohrozí.

Velmi zajímavá ukázka studiové politiky, není-liž pravda? Po tomhle průšvihu je celkem jisté, že Microsoft svých deset procent tržeb už nikdy neuvidí a bude pro něj velký problém dostat se pod křídla některého ze zbývajících velkých studií. Uwe Boll by jistě Jacksona a spol. přivítal s otevřenou náručí, ale to berte jen jako takový malý vtípek na závěr. Docela by mě pobavilo, kdyby Microsoft nakonec skončil s prosíkem u Sony... na takové schůzce bych snad chtěl být i přítomen. "Dáme vám ty prachy, ale Halo bude vycházet i na Playstation 3"... hehe, cesty Páně jsou nevyzpytatelné. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace