Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nenávist ke Skryté identitě


ikona
Cival
tržby
 

Miss zvratek. Právě tak bychom mohli překřtít soutěž o neúspěšnější film v amerických kinech o uplynulém víkendu. Na plátna se prodraly hned čtyři novinky, u nichž se zámořským recenzentům „zvedal dekl“. Uvážíme-li, že jediné světlo skvostné filmařiny rozpálil v TOP desítce Martin Scrosese se svým Departed, je to pro diváka se vkusem podobným nám na MovieZone informace motivující k sebevraždě. Druhý víkend v distribuci prozradil, že ze Skryté identity se stane velký hit podzimu, který může s třicetiprocentními propady dokráčet až k devadesáti milionům dolarů. Veskrze pozitivní šeptandu tu rozpitvávat nebudeme: Bohatě stačí, že zatímco se The Departed prodralo na IMDb už na 59. příčku nej filmů historie, my na MZ jsme mu věnovali jednu z cca dvaceti negativních recenzí v civilizovaném světě. :-) Bijte nás, ale neodvoláme. Blábol ovládl Ameriku a 18 milionů utržených během osmého, devátého a desátého dne promítání to pouze dokazuje. Volavku na ně, bezvěrce! Anebo Smrtící nenávist...

Jak vidno z názvu, Nenávist přitvrzuje a ve velmi nepovedeném sequelu avizuje smrt už v českém překladu. Přetáčené i přestříhávané pokračování stomilionového hitu z produkční stáje Sama Raimiho poměrně věrně následuje osud druhého Kruhu. Jeho 79 milionů odpovídalo zhruba šesti desetinám tržeb Kruhu prvního, Smrtící nenávist bude nápodobně ráda alespoň za polovinu výdělku Grudge s pořadovým číslem 1. 22 milionů dolarů povede zhruba k padesátce, první Nenávist jich má při tom na kontě jen z USA dobrých 110. Než ale odpůrci instantních bubáčin japonského typu vytáhnou ze spížky šampaňské, měli by si uvědomit, že šetrný Sam pořídil se svými společníky Grudge 2 za oficiálních dvacet milionů dolarů. I když připočteme náklady na přestříhávání a následnou kampaň, těžko se dopídíme důvodu, proč by neměl spatřit světlo světa alespoň jeden sequel pro kina a dvě vyvářky direct-to-video. Žádných pokračování se naopak nedočká satira Man of the Year Barryho Levinsona. Něco málo přes dvanáct sedmiciferných nadělení a mizerné recenze nenapovídají, že by se měla kariéra Robina Williamse dočkat zázračného oživení.

Comebacku se však nedočká ani dementní a přiměřeně zábavná béčková akce á la 80. léta. Wrestler John Cena se ve stopách Komanda a Arnold Schwarzeneggera došplhal skrze řežbu The Marine jen k sedmi milionům, což bylo sice stále o tři melouny víc než získalo historicko-teologické drama One Night With the King (Na obzoru si jej proklepneme dneska večer), vzhledem k „mariňákově“ výhodě v počtu kin (2500 vs. 900) je však Cena jednoznačně největším poraženým dnešního bilancování. Ze zbytku pole si dřívější elán nejlépe drží Lovecká sezóna (pokles o 28%), logicky největší ztráty naopak vykazuje Počátek všech texaských masakrů (-58%). MTV zábava, ať už Jackass 2 nebo Employee of the Month, pozbývá očekávanou polovinu svých výdělků, Záchranářům naopak dál pomáhá solidní renomé. Příští víkend se bohužel nevyvíjí příznivě pro trojici půvabných projektů: Malým šokem jsou ohlášené dvě tisícovky kin pro Nolanovo The Prestige, které mohou libově vyhlížející drama trojice Bale – Jackman – Nolan vzdálit i od celkové padesátky. Hodně obtížnou pozici bude mít i Marie Antoinette startující z 800 kin, naopak optimisticky, avšak nepředvídatelně, působí start Eastwoodova dráma Flags of our Fathers z osmnácti stovek kin (přeci jen, málokdo mívá takovou výdrž jako právě Drsný Harry). Nejvíce prostoru se proto dostane několikrát posunutému cukrkandlu o koňské hřívě a sexyně, která se ráda převlíká za šestnáctiletou holku: Přibíhá sladká Alison Lohman a s ní Flicka!

TOP 10 v plné verzi tu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace