Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rob Cohen: Hi-Tech až na kost


ikona
imf
rob cohenscared straight
 

Rob Cohen si na stará kolena nedá pokoj. Po veleúspěšném Rychle a zběsile se mu zkrátka zalíbily hlasité filmy plné zázraků techniky, akčních hrdinů a ohlušujících explozí. xXx jsme tolerovali kvůli pražským exteriérům a Marku Vašutovi, Stealth už byl místy k nevydržení a teď se Cohen vydává budovat vězení budoucnosti ve filmu Scared Straight.

To je název speciálního programu pro teenagery, kterým ještě není osmnáct a tak nemohou být odsouzeni jako dospělí. Justice si ale našla objížďku a tak našeho hrdinu, který přešlápnul několik paragrafů, posílá do špičkově vybaveného vězení, aby si tu pobyl alespoň pár týdnů a pochopil, co ho čeká, když nezmění svoje chování. Ve věznici se používají nejnovější zabezpečovací prvky a dalo by se tu snad i jíst z podlahy, ale sebejistota vedení zapříčiní vězeňskou vzpouru, při které je oddělení teenagerů odvlečeno ve formě rukojmích. Jsou to sice taky muklové, ale pokud jste nespáchali alespoň trojnásobnou vraždu, nedá se vám věřit, to je bez debat.

Hrdina se naštěstí "skamarádí" s jedním z muklů a mobilizuje teenagery, takže svitne naděje na útěk a možná i polapení iniciátorů celé vzpoury. Zní to klasicky, ale Cohen se dušuje, že jeho přístup je úplně nový. Nemáme prý čekat tradiční vězeňský film, spíš ultra hi-tech thriller, ve kterém se situace mění každou minutou. Vzhledem k současnému úspěchu seriálu Prison Break je celkem očividné, že vězeňský žánr publikum baví, teď jde jen o to, zda Cohen dovede ze zápletky vyždímat potřebné napětí a atmosféru. Hodně to bude záležet na obsazení hlavních rolí, protože scenáristovi Ronu Brinkerhoffovi (Záchranáři, D-Tox) nevěřím ani nos mezi očima.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace