Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lovec krokodýlů Russell Crowe


ikona
imf
russell crowe
 

O smrti Stevea Irwina, legendárního televizního Lovce krokodýlů jsme informovali jenom okrajově. Během natáčení jednoho z jeho pořadů se po něm ohnal rejnok a trefil ho svým jedovatým "žihadlem" tak nešťastně, že Steve zkolaboval. Štáb i přivolaná záchranka se snažili Stevea resuscitovat, ale vše bylo marné. Zanechal po sobě rodinu, která se s ním statečně vrhala do všech dobrodružství a statisíce fanoušků, jež je pak s napětím sledovali. Jedním z nich byl i Russell Crowe. Australská hvězda svého krajana znala osobně a dokonce to byli velcí kamarádi. Ještě za Steveova života Russell prohlásil, že jestli bude někdy někdo točit životopis Lovce krokodýlů, tak by si rád zahrál hlavní roli. A to někdy bude zřejmě teď.

Irwin se do rodiny plné krokodýlů přímo narodil. Jeho matka byla vášnivou ochranářkou přírody, otec pak expertem na divokou zvířenu. Když se Steve narodil, založili si v Queenslandu malou zoologickou zahradu plnou plazů - Steve tak doslova vyrůstal mezi svými budoucími spoluhráči. Už v devíti letech pod otcovým dohledem ulovil prvního krokodýla, ale vzdělání mělo přednost a tak nejdřív musel dostudovat střední školu. Pak chvíli rodičům pomáhal s lovením krokodýlů pro jejich zoo a nakonec se zapojil jako dobrovolník do programu na ochranu ohrožených druhů (především krokodýlů).

V roce 1991 Steve zdědil park po rodičích, přejmenoval ho na Australia Zoo a začal v něm pořádat pravidelné exhibice s krokodýly. Už měl za sebou televizní vystupování v různých pořadech o divočině, většinou tam byl jako expert, kterého se redaktoři ptali na všetečné otázky. Ve svém parku také potkal svou budoucí ženu. Terri Raines byla jeho vystoupením uchvácena a brzy se chystala svatba. Líbánky pojal Steve netradičně a šťastný pár se vydal přímo mezi krokodýly. To aby se Terri zaučila. Videoreportáž z líbánek se stala první televizní epizodou Lovce krokodýlů a nová show měla takový úspěch, že Steve okamžitě podepsal smlouvu na celou sezónu. Neortodoxní dokumentární pořady vidělo celkem 500 milionů diváků ve 137 zemích světa. Ze Stevea se stala celebrita a čas od času vystupoval i v show Jaye Lena, kam vodil nejrůznější "mazlíčky". Americké publikum ho mělo v oblibě i díky velkému úspěchu filmové série Krokodýl Dundee z 80. let. V roce 2002 dokonce vzniknul celovečerní film Lovec krokodýlů, který je možná k mání i v našich videopůjčovnách.

Co se týče své vlastní smrti, Steve jednou prohlásil, že chce zemřít při práci a před kamerou. Doslova nějak takhle: ""My number one rule is to keep that camera rolling. Even if it's shaky or slightly out of focus, I don't give a rip. Even if a big old alligator is chewing me up I want to go down and go, 'Crikey!' just before I die. That would be the ultimate for me." Pro slabší angličtináře: "Jenom jedno mi slibte. Že to všechno natočíte. I kdyby to byl rozostřený a rozklepaný záběr, na tom nesejde. I kdyby mě vzteky žvejkal nějakej přestárlej aligátor, chci se naposled podívat do kamery a zařvat "Kristova noho!". To by byla fajn smrt." Nakonec to byl rejnok, Steve. Osud holt někdy není fér. Odpočívej v pokoji.

Russell Crowe už jedná s Universalem, jestli by studio mělo zájem se na přípravě filmu produkčně podílet. Prohlásil, že do filmu investuje i své vlastní peníze, protože mu jde o to, natočit co nejpůsobivější poctu svému dlouholetému kamarádovi. Steve Irwin zemřel 4. září 2006.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace