Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Herní trailery #1


ikona
imf
herní trailery
 

Milé děti. Dějepisářky ve škole vám jistě prozradily, že věci se pohybují v kruhu. Co dřív bylo a teď není, se v budoucnu opět objeví. Říkejte si tomu koloběh života, říkejte si tomu kolotoč trendů, ale nikdo to nevyvrátí. Proč mluvím v takhle stupidních hádankách, když název článku všechno prozrazuje? Nevím... možná se mi chce. Důležité je, že jsme se rozhodli resuscitovat v rámci novinek statečné trio rubrik a to sice populární Bulvár, kdysi nastartovaný Amatérský film na webu a definitivně i to nejlepší z herních trailerů. Pamětníci mezi vámi si možná vzpomenou, že tohle odvětví mělo na TrailerZone svoje vlastní okénko. Bylo tomu proto, že herní trailery jsou taky trailery a mnohdy převelice zajímavé. Navíc většina z vás surfuje z počítače a je ve věku, kdy nepohrdne nějakou tou virtuální zábavou. A navíc se herní a filmový průmysl proplétají tak těsně, že prostě není důvod občas neproklepnout ty nejzajímavější herní ukázky. Dneska si představíme mimořádně silnou pětku a uvidíme jaké budou ohlasy. Klidně to do nás v komentářích našijte plnou parou. My to vydržíme. :)

Crysis (PC :: Březen 2007)

Crysis je nástupcem slavné hitovky Far Cry, která se objevila před několika lety a svou technologickou pokročilostí doslova vypálila rybník teprve chystaným hitům Half-Life 2 a Doom 3. Karibské prostředí, šmrcnuté trochou Dr. Moreaua, zafungovalo skvěle a grafické finesy spolu s velmi slušnou umělou inteligencí protivníků zajistily hře velmi slušná hodnocení. Firma Crytek nehodlá ponechat nic náhodě a ve své další 3D střílečce by ráda zbořila další hranice. Slibuje kompletně zničitelná prostředí (je libo kácet džungli rotačním kulometem jako v Predátorovi?) a nejlepší grafiku, která bude na PC k vidění. Engine je prý natolik náročný, že autoři ani nepočítají s konverzí na next-gen konzole. Prý jsou příliš pomalé. :) I když je to spíš PR berlička k upoutání pozornosti, na následujícím technologickém demu uvidíte, že v březnu bude váš počítač žadonit o novou grafickou kartu. (STAHUJTE)

Forza Motorsport 2 (XBOX 360 :: Únor 2007)

Playstation má Gran Turismo, XBOX zase mírně arkádový Project Gotham Racing a nově i Forza Motorsport. Ten je mnohem blíž realistickému pojetí Gran Turisma a jeho první díl na klasický XBOX zaznamenal obrovský úspěch. Teď se Microsoft snaží ze dvojky udělat vlajkovou loď pro XBOX 360. Měla to být hitovka vánoční sezóny (tak jako před rokem Project Gotham Racing 3), ale nakonec se to nestihne a hra bude dokončena až v únoru. Zjevně je ale na co se těšit. Kromě báječné vizuální prezentace a spousty možností jak svoje auto upravit zvenku i zevnitř, to bude především vyčerpávající fyzikální model, který je k vidění v tomto videu. Autoři také hodně spoléhají na vychytanou online podporu, jenž je páteří nového XBOXu. Pokud jste do autíček blázni a vadí vám, že na PC vládne už jen přebarvičkovaná série Need for Speed, možná byste měli zauvažovat o změně dresu. Forza Motorsport 2 nabízí více než pádné argumenty. (STAHUJTE)

Team Fortress 2 (PC :: Prosinec 2006)

Jedna z nejočekávanějších věciček na PC scéně. Fanoušci Half-Life čekali na druhou Team Fortress dlouhé roky. Pořád se slibovalo a pořád se odkládalo. Jedna z nejúspěšnějších modifikací pro první Half-Life (ještě před Counterstrikem) se ale konečně dočkala a v prosinci spatří světlo světa v kabátku, který čekal málokdo. Tvůrci se rozhodli pro kopec nadsázky a dost ujetou cellshade grafiku. V traileru, který představuje všechna herní povolání, to působí skvěle, otázkou zůstává jak moc to bude bavit samotné hráče. Osobně si myslím, že týpkové z téhle hry si svoje fanoušky najdou a garantuji vám, že na ukázku budete koukat s otevřenou pusou. Rozhodně se jedná o to nejlepší, co vám dnes můžeme nabídnout. (STAHUJTE)

Devil May Cry 4 (PlayStation 3 :: Září 2007)

A máme tu přirozeně i zástupce z řad Sony. Ta sice evropské uvedení své konzole odložila až na jaro 2007, ale v případě úspěšné série Devil May Cry nám to nemusí vadit, protože její čtvrtý díl se dostane na pulty až za rok. A bude plný změn, které začínají už od hlavního hrdiny. Dante bude hrát tentokrát vedlejší roli a v té hlavní se objeví nováček jménem Nero. Autoři to zdůvodňují tím, že na nové konzoli chtějí začít takříkajíc od píky. Budiž jim to přáno. Krátké video má prezentovat možnosti vyvíjeného enginu a když si všimnete kvality pozadí a mokrých dlaždic, určitě není pochyb o tom, že se PS3 trochu zapotí. (STAHUJTE). Celkem velkou konkurencí Devil May Cry jistě bude jarní pecka od tvůrců Prince z Persie, která se jmenuje Assassin's Creed. Ukázka z ní je sice staršího data, ale nemohu si odpustit letmou zmínku. (STAHUJTE) Těšte se. Bude k mání i na PC.

Stranglehold (Playstation 3, XBOX 360, PC :: Jaro 2007)

A na závěr zas trochu filmově, tentokrát s Johnem Woo a Chow Yun-Fatem. O Strangleholdu, virtuálním sequelu k Hard-Boiled, jsme vás už kdysi informovali, ale teď se jeho vývoj blíží mílovými kroky do cíle a tak se objevují první oficiální upoutávky. Je vidět, že hra bude těžit z možností nových grafických karet a next-gen konzolí, takže Chowův obličej si určitě nespletete. Jinak je to takový Max Payne na steroidech, tvůrci evidentně hodně času věnovali při designových piplačkách, takže můžete svoje okolí použít jako štít, zbraň a nebo odraznou plochu pro nějakou parádičku, jak ostatně uvidíte v traileru. A jak už bývá poslední dobou dobrým zvykem, skoro všechno je zničitelné. Nezbývá než popadnout dvě beretty a vlastnoručně to vyzkoušet. (STAHUJTE)

Tak a máme to za sebou. Nehráče to snad nebolelo a ostatní si mohou zajásat v komentářích. Tahle rubrika není jedinou novinkou, kterou jsme přichystali. Sledujte v následujících dnech pozorně naše stránky a vyrojí se jich na vás hned několik.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (124)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace