Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Michael nás zásobuje...


ikona
imf
michael baytransformers
 

Svět konečně spatřil retušovanou Suri, dítě Toma Cruise a Katie Holmes, ale to je přirozeně zpráva, kterou jako seriózní filmový magazín ignorujeme. Problém je v tom, že poslední dobou je opravdu festovní sucho a tak se občas na poslední chvíli musíme uchýlit k nějakým těm jistotám. Třeba k Michaelu Bayovi, který týden co týden prezentuje nové obrázky Transformerů a rozhazuje informace o svém filmu plnými hrstmi. Informátorem byl tentokrát Shia LaBeouf (Já, Robot), který hraje ve filmu skutečně klíčovou roli.

Na základě nových informací, jenž víceméně potvrzují fakta, známá z nedávno uniklé betaverze scénáře, už totiž víme, že armáda žádné robůtky nestaví. Jak Autoboti, tak Deceptions budou pocházet z cizí planety a oběma stranám půjde o totéž - mapu, která naznačuje, kde je ukryt Energon, mocný zdroj energie, který Transformeři potřebují. Postava Shiy LaBeoufa touto mapou disponuje, díky menší "nehodě" z dětství. Optimus Prime (viz obrázek) je vůdce Autobotů a nechce lidem ublížit, Megatron na druhé straně chce ublížit nejen lidem, ale také Optimovi. Souboj může začít. :)

Zatímco Optimus Prime je v základní verzi klasický truck (proto tolik koleček na trupu), Megatron transformuje ve stíhačku (nikoliv ve zbraň, jako v původní předloze). Díky absolutní podpoře armády Bay dokonce vyfasoval letoun, který je teprve ve fázi vývoje a ještě ho nikdy nikdo neviděl. Ve filmu si tak odbude celosvětovou premiéru. A zatímco fanouškům už pomalu pukají hlavy vzteky, díky neustálým změnám oproti předloze (podle mě to berou opravdu PŘÍLIŚ vážně), Michael spokojeně utrácí Spielbergovy peníze uprostřed L.A., kašle na bluescreen a tzv. hraje Člověče, nezlob se s desetimetrovými roboty a panoramatem Beverly Hills. Exploze tří budov a pět stíhaček prolétávajících skrz šlehající plameny? Všechno v jednom záběru a ten den Baye čeká ještě dalších deset podobných radostí. Herci sice v rozhovorech tvrdí, že tenhle film je hlavně o nich a že Bay si nechává do ouška od Spielberga našeptávat, že už se konečně musí věnovat i hercům a ději, ale podle kameramana to vypadá, že Armageddon byl proti Transformerům jen pověstným zahřívacím kolem.

Od začátku je jasné, že Transformeři nebudou filmem pro každého, bez ohledu na to, jestli se povedou nebo zatlačí Baye do kouta. Vzhledem k náladám amerických fanoušků je to zatím komerčně nahnuté, ale věřím, že trailery namlsají i publikum, které o přerostlých šrotech nikdy neslyšelo. Osobně jsem na výsledek hodně zvědavý, protože Michael je teď na rozcestí a musí se rozhodnout. Dočkáme se návratu bezmozkové akce, vražedného tempa a spolehlivých hlášek, nebo nám pan režisér s Ostrovem vyrostl a pokusí se o něco "víc"? Jak vůbec Baye vnímáte vy? A na jaký popcorn se příští léto nejvíc těšíte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace