Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaký bude Dark Knight?


ikona
imf
christopher nolancomicsdark knight
 

V redakci se o začínajícího Batmana většinou trochu hádáme. Proti mému optimistickému názoru stojí přesilovka, takže nemá smysl pitvat proč, co a jak, snad jenom řeknu že i po těch měsících od uvedení se mi Nolanova verze líbí a těsím se na její další kapitolu. Už názvem The Dark Knight udělal Chris radost všem fanouškům netopýřího muže, ale vzápětí je trochu zchladil obsazení Heatha Ledgera do role Jokera (ano, je to oficiální, neplačte). Copak má na srdci teď?

Většina informací z něj vypadla u příležitosti předběžné tiskovky k The Prestige, která se nakonec stočila hlavně k druhému Batmanovi. Nejdřív musel Nolan dementoval veškeré kachny o obsazení Philipa Seymoura Hoffmana, Ryana Phillippeho a Seana Penna. Prý jsou to zajímavé nápady, ale k ničemu takovému (zatím) nedošlo. Všichni ale víme, jak moc Nolan naslouchá davu, takže pokud tyto role ještě nejsou obsazeny, může se stát cokoliv.

Následně režisér vyjádřil uspokojení nad tím, jak kladně byl "návrat" Netopýřího muže přijat a zdůraznil, že podruhé nechce vstoupit do stejné řeky a proto se bude Dark Knight dost lišit od jedničky, čistě proto že divák musí být udržen ve střehu. Bruce Wayne tentokrát dostane mnohem víc zabrat a film bude podle všeho i akčnější (není nutná tak dlouhá expozice jako v případě předchozího filmu). To sice mnohým (i mě) vhání do tváře vrásky, protože bez rozumného choreografa (a kameramana) se Nolan v akci opět ztratí a zůstane z ní řada stroboskopických šmouh, ale doufejme, že se od minula alespoň trochu poučil.

Další informace se přirozeně drží pod pokličkou, ostatně natáčet se má až v lednu 2007 a scénář ještě podléhá úpravám. Nolan na svůj film dostane 150 milionů dolarů, ale bude moci využít řadu kulis, které zbyly po původním natáčení, takže při jeho úspornosti můžeme očekávat velkolepější snímek. Comicsová sezóna roku 2008 ještě není obsazená, ale Batman se utká minimálně s prvním sólovým počinem od Marvelu - Iron Manem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace