Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Romero už se nezmění...


ikona
imf
diary of the deadgeorge romerokevin smith
 

Nedávno jsme psali o tom, že George Romero vyzkouší něco nového a místo zombies se vrhne na japonskou předlohu. Kdeže ty loňské sněhy jsou. Produkce Solitary Isle se trochu protahuje a tak se Romero už poohlíží po nové látce, která by se měla jmenovat Diary of the Dead. Musí vám být jasné, že je to průhledný marketingový tah a že ve filmu bude víc zombie, než dokážou vaše prsty spočítat. A taky tam bude hodně stromů a hodně studentů k sežrání. Co dělají studenti v lese? Táborák? Ne, to byl špatný vtip... Studenti tu točí amatérský film a protože všichni víme, že nejsnáze se natáčejí horory, vyrobí pár hektolitrů falešné krve, nějaké ty masky a naženou před kameru svoje přítelkyně. Standardní postup, tedy až do chvíle, než se objeví další herci, přicházející z hvozdů... mají profesionální make-up, věrně napodobují kulhavou chůzi a dávají přednost krvi skutečné. Světla, kamera, klapka... servírujte jatka.

Natáčet se začne už v říjnu, v ultralevných kanadských lesoparcích, převážně s neznámými herci, takže je šance, že to Romero sfoukne za minimální rozpočet a fanoušci se po tom v kině utlučou (zvlášť když se to bude jmenovat George A. Romero's Diary of the Dead). Ať žije marketing.

Zatímco Romero je v žánru slavným veteránem, Kevin Smith je často kritizován za to, že točí už deset let pořád to samé. Už ho to zřejmě taky začalo štvát a tak na jednom z conů prohlásil, že chystá hororovou žánrovku. A tentokrát bez srandiček ála Scary Movie nebo Soumrak mrtvých. Chtěl by natočit nějakou lekačkovou jízdu, bez přehnaně krvavých scén, prostě něco co se vám vryje pod kůži. Prý tak trochu jako Proutěný muž (původní verze samozřejmě, ne chystaný remake s Cagem). Momentálně je Smith na koni, jeho Clerks 2 se fanouškům líbí, ale zároveň jistě cítí, že se pohybuje v bludném kruhu. Nechce dokolečka točit to samé, ale když se poprvé pokusil vyskočit ze škatulky, dostal velkou facku. Dopadne to tak i podruhé? Uvidíme...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace