Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Příští souboj monster má nového režiséra


ikona
Jokolo
adam wingardgodzillagodzilla x kongking kong
Podaří se nováčkovi udržet sérii naživu? 

Přestože kina paběrkují, lze v letošním roce nalézt filmy, které u diváků nalezly potřebnou přízeň. Nejvýdělečnějším bijákem letoška stále zůstává druhá Duna od Warnerů, stříbro pak zatím bere rovněž warnerovský film, a to Godzilla x Kong: Nové impérium. Se svými 567 celosvětovými miliony jde navíc o nejvýdělečnější film celé godzillí série, takže není divu, že se nadšeně plánují další díly, v nichž si budou přerostlá ještěrka s ještě přerosteljší opicí dávat po hubě. Jakákoliv živá série, která dovede diváky nalákat do kin, má teď totiž pro studia cenu zlata. Zvlášť taková, jejíž výdělky mají vzestupnou tendenci.

Na tomto úspěchu má jistě svůj nemalý podíl režisér Adam Wingard, jenž se mimo letošního příspěvku do Monster univerza chopil i předcházejícího filmu Godzilla vs. Kong. V obou snímcích pak ukázal, že dobře ví, co od něj studioví kravaťáci i diváci očekávají, a tak fandům naservíroval na nic si nehrající blockbusterovou zábavu bez většich ambicí, jež bez problémů splnila očekávání. Sám se ale nechal slyšet, že pokračovat v této sérii nemá zájem, proto Warneři začali shánět někoho, kdo by si po něm mohl osedlat titány. A zdá se, že svého favorita našli.

Režii příštího snímku totiž dostal na starost nepříliš známý tvůrce Grant Sputore. Ten na sebe zatím měl možnost upozornit pouze sci-fi snímkem od Netflixu Jsem matka s Hillary Swank, jenž sklidil ryze průměrné recenze. Nic jiného tento režisér na kontě nemá, je tak otázkou, jestli se mu podaří takto velkou sérii ukočírovat. Točit se bude dle scénáře od Davea Callahama, který sepsal například Shang-Chiho od Marvelu nebo stylového posledního Spider-Mana: Napříč paralelními světy. Doufejme tedy, že příští díl sérii nepohřbí. Výplachové blockbustery jsou totiž pro kina jako stvořené a byla by škoda o tuhle ságu přijít. 

Vytáhni v hospodě: Adam Wingard se od Warnerů přesunul ke studiu A24, pro něž natáčí akční horor s názvem Onslaught. V tom by se prý chtěl vrátit ke svým zemitějším začátkům. 

---

O poslední Godzille s Kongem jsme mluvili ve 220. Liveku. 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace