Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

O čem by měl být příští Šílený Max?


ikona
do_Od
FuriosaGeorge MillerHideo KojimaŠílený MaxThe Wasteland
Co dalšího Miller zamýšlí se světem Šíleného Maxe? 

Jakkoli momentálně Furiosa skomírá v box office a spolu s ní i moje naděje a víra v lidstvo, realita je, že jsme vlastně doteď měli celkem kliku. Už Zběsilá cesta měla totiž tu cestu ke vzniku velice náročnou. Vedle produkčních problémů to byly právě i velkolepé plány Millera vyprávět nový příběh okolo Pustiny hned na několika frontách. Skrze film, videohru a ještě několik kratších anime, což ale znamenalo, že se pořádně nesoustředil ani na jedno z toho, než studio Warner Bros. zasáhlo a tehdejší šéf WB Kevin Tsujihira přiměl Millera dodělat hlavně onen film. Pár hodin staré twitterové vlákno to docela hezky shrnuje.

Každopádně o deset let později se z toho kvanta materiálu, co měl Miller furt u sebe, zrodil prequelový snímek o Furiose ne nepodobný koncepčně slavnému Animatrixu, který je právě tak jiný oproti předchozímu Maxovi, poněvadž měl tento příběh vždycky mít ve světě ságy zcela jiný účel než Zběsilá cesta. Vyplnit mezery a uzákonit určitou mytologii kolem postav a míst v Pustině. No a pokud by někdy došlo na Millerův další snímek shodou okolností už pojmenovaný právě The Wasteland, čekalo by nás údajně něco velice podobného.

V podcastu Happy. Sad. Confused. režisér prozradil, že kdyby na film někdy došlo (s důrazem na to kdyby), dočkali bychom se dalšího prequelu odehrávajícího se zhruba rok před událostmi Zběsilé cesty. Hlavní postavou by byl opět Max, kterého by na jeho cestě provázela další žena, tentokrát mladá matka, a opět by to byl mnohem komplexnější příběh odehrávající se právě napříč celým tím jedním rokem. Jak už je však zmíněno na začátku, aktuální čísla Furiosy nenapovídají tomu, že by studio mělo v nejbližší době zájem Millera a jeho sny opět zadotovat, a tak je mnohem pravděpodobnější, že se budou hledat jiné cesty, jak tento příběh dostat k lidem. Jednu takovou naznačím i v následujícím Vytáhni v hospodě.

- - -

Vytáhni v hospodě: Miller se nedávno nechal slyšet, že nebyl spokojený s tím, jak dopadl herní Mad Max. Což není divu, když se na jeho tvorbě měl původně podílet, ale studio mu to víceméně zakázalo. Každopádně podle režiséra by měl Max v tomhle formátu dostat ještě jednu šanci, a chopit by se toho neměl nikdy menší než Hideo Kojima, který se právě s Millerem (a dnes již dobrou půlkou Hollywoodu) dost kamarádí. Dorazí tak The Wasteland ve formě videohry? Kdo ví, pokud ovšem nebude film, je to asi nejlepší druhá možnost.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace