Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Jak se povedl western Kevina Costnera Horizont: Americká sága?


ikona
Mr. Hlad
canneshorizonkevin costnerwestern
Novinka Kevina Costnera je epická podívaná, která slibuje velké věci. Ale zatím jen slibuje.  

Letos si velcí stárnoucí filmaři plní sny. Francis Ford Coppola přivezl do Cannes svoje Megalopolis, které si sám zafinancoval a natočil naprosto bez kompromisů. Jak to s ním dopadlo, to jste se mohli dočíst tady. Podobně ke své novince přistoupil i Kevin Costner, jenž se rozhodl natočit za vlastní peníze westernový epos Horizont: Americká sága. Příběh o lidech, kteří během občanské války putovali na západ a pomohli dobýt Ameriku. 

Premiéru v Cannes už má první část Americké ságy za sebou a reakce jsou… no těžko říct. Nejvíc by se asi hodilo nazvat je rozporuplnými a lehce optimistickými. První Horizon má 181 minut, Costner prý nekecal, když tvrdil, že svou ságu hodlá zaplnit spoustou hrdinů a skutečně jde o velkou výpravnou podívanou, která jako kdyby vypadla z jiné doby. Starosvětský western, jaké umí točit dnes už snad jen Costner. Každá z desítek postav je navíc prý dost zajímavá na to, abychom chtěli vědět, jak to s ní dopadne. A v tom tkví hlavní problém filmu. 

 

I přes tříhodinovou délku jde totiž pořád o první část mnohem většího příběhu, takže celé ty tři hodiny jsou vlastně jen úvod a představovačka hrdinů a světa, která náhle skončí a reálně se v ní toho moc nestane. Jistě, tušili jsme, že Costner má takové ambice, dvojka dorazí během prázdnin a v pre-produkci je už i třetí díl, ale kdo čeká komplexní filmový zážitek a standardní úvod – prostředek – konec, ten se toho nedočká a může z kina odcházet zklamaný.

Došlo i na reakce, které kvůli neuspokojivému ději přirovnávají Horizont ke Costnerově propadáku Posel budoucnosti. Oscarový herec a režisér byl tedy možná až příliš velikášský. Vlastní názor si každopádně budete moci udělat už 27. června, kdy film zamíří i do českých kin. 

Zdroj: RottenTomatoes.com

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace