Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Opičáci prohráli s hokejem, do kin se nechodí


ikona
Thomas
dunagarfieldkaskadérkingdom of the planet of the apeskinomaniaktarottržbyzendaya
Všichni fandí a kina zejí prázdnotou 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone. 

Jak moc špatné výsledky českých kin ještě mohou být? Pokračujeme v tragickém trendu posledních týdnů, kdy i přes relativně silné hollywoodské novinky se diváci vyhýbají multikinům jako čert kříži. Kombinace letního počasí a hokejového mistrovství je potom smrtelným koktejlem, který tuto hrůzu ještě násobí.

Království Planeta opic sice potvrdilo roli favorita a dokázalo vyhrát víkendový žebříček, ale 13 tisíc diváků v klasickém nasazení čtvrtek až neděle je jen kousek od nechvalně špatného vítězství nových Krotitelů duchů před pár týdny. Ani nová trilogie z let 2011 až 2017 nepatřila v našich končinách mezi zásadní hitovky, ale nový díl dosahuje při startu sotva na polovinu svých předchůdců a zařadí se tak po bok další z velkých hollywoodských blockbusterů, které letos (nejen) v českých kinech ve velkém narazily. Taková Godzilla s Kongem už je měsíci a půl na konci TOP 20 připravena na odstřel, noví Krotitelů duchů po měsíci mizí z TOP 10 a jedině Kaskadér má šanci se ještě trochu vytáhnout. Jeho vyhlídky na překonání mety alespoň 50 tisíc diváků jsou díky ne až tak tragickému startu minulý víkend z celé této sestavy nejlepší a může ji překonat i díky relativně menším propadům už v nejbližších dnech. Nová Planeta, Godzilla či Krotitelé zmizí pod hladinu mnohem dříve.

Distributor poslední dospělácké novinky května, nového Šíleného Maxe, už tak může začít pomalu panikařit, protože v tomto apokalyptickém světě už ani super první reakce stačit nemusí. Naopak premiéru tento čtvrtek může radostněji vyhlížet animovaný Garfield, který se díky dětským předpremiérám vyšvihl o víkendu už na třetí příčku a stačilo mu k tomu jen necelých 6 tisíc diváků. Že by zachránce letních kin? Než oficiálně dorazí, mohu děti, rodiče a kinaři stále ještě vytěžovat solidní animáky z minulých týdnů. Neodstavitelná je hlavně Kung fu Panda 4, která pokukuje po čtvrt miliónu diváků, s průměrem 3 tisíce za týden ji obklopují také další rodinní zástupci jako česká klasika Gump 2 či Prázdniny s Broučkem a zahraniční animáky typu Jak zachránit draka. V druhé desítce najdeme ještě s odstupem kousky jako Domácí příšerky či Fantastická parta, čímž se opět

trend této vyprahlé doby, kde jedinou oázou pro kinaře jsou rodinné návštěvy.

xxx

Ryze dospělácké žánry jistí jen občasné výkřiky ve tmě jako je hororovka Tarot či tenisová romantika (?) Rivalové, ani jeden z nich ale nemá parametry velkého hitu a třeba Rivalové v porovnání s druhou Dunou ukazují, že Zendaya naše diváky zajímá hlavně na poušti ve filtršatech a ne v tenisovém úboru. Mimochodem, Duna: část druhá, stále ještě zůstává v kinech a počet diváků čerstvě přelezl 475 tisíc. Do žebříčku se dostaly ještě další dvě novinky. Hodně za očekáváním zůstalo české drama Jedna noc, na které bylo zvědavo v premiéře pouhých 869 diváků a nechalo se přejet i tak profláklými konkurenty jako Matka v trapu (v žebříčku zpět po pěti týdnech, aneb ať žijí rozjíždějící se letní kina). Jen o něco hůře dopadla fajnšmekrovská komedie Stovky bobrů, kterou ženou nadšené recenze, ale zatím o ní ví jen velmi úzký okruh diváků.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Příklad Jedné noci budiž varováním pro chystanou českou novinku Společně sami, která se chystá do kin tento víkend, navíc ji to bude kazit distribučně podobně pojmenovaná švedská komedie Společně 99. Polská novinka Zakázaná touha zkusí v kinech překvapit jako před pár lety na streamingu 365 dní. Favoritem je ovšem životopisné drama Back to Black o Amy Winehouse a hlavně už jednou zmíněný Garfield.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace