Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nový hraný Pán prstenů dorazí v roce 2026


ikona
do_Od
Andy SerkisPán prstenůPeter JacksonThe Hunt For GollumWarner Bros.
Andy Serkis skládá bandu na návrat do Středozemě. 

David Zaslav musel nějak ukojit investory při čtvrtletním reportu, a tak se vytasil s obří novinkou, že nový hraný Pán prstenů dorazí do kin v roce 2026. Co víc, snímek nese pracovní název The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum a natočí jej Andy Serkis, představitel Gluma (jenž si zopákne svou nejslavnější roli) za konzultačního doprovodu Petera Jacksona. Vrací se i scenáristky původní trilogie Fran Walsh a Phillippa Boyens.

Serkis doposud nemá na kontě úplně kladně přijaté režijní pokusy, jeho Mauglí byl nezajímavý provar a pokračování Venoma rovnou otravný komiksový blábol, hned tady je tedy třeba mít se na pozoru a zbytečně si nedělat vysoká očekávání. Ačkoliv mu sice studio Warner Bros. jistě přispěje bohatým rozpočtem a lidmi, kteří s adaptováním Tolkiena mají velké zkušenosti, Serkis coby režisér rozhodně má o čem přesvědčovat.

Stejně tak zatím není úplně jasné, jak to bude s obsazením dalších rolí, respektive možným návratem dalších herců. Přece jen například takový Ian McKellen, představitel Gandalfa, který by v tomhle příběhu asi měl mít větší roli, už není nejmladší. A zatímco Viggo Mortensen by za nějakých okolností mohl kývnout na návrat do role Aragorna, z minulosti bychom mohli okamžitě vyjmenovat několik filmových příkladů, kdy to omlazování (příběh tohoto specifického filmu se odehrává před původní trilogií) nebyl dobrý nápad.

Dobrý nápad pak možná není ani vytahování zrovna Gluma, jenž mimochodem loni dostal plnohodnotnou hru na konzole a PC, která byla snad nejtragičtějším omylem posledního herní desetiletky. Každopádně Warneri a konkrétně Zaslav musel s něčím přijít, a tohle zjevně bylo to nejrychlejší, co dokázali uplácat. Letos jinak stále máme dostat celovečerní anime Pána prstenů The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim a příští rok se na Prime Video vrátí druhá řada seriálových Prstenů moci, fanoušci světa Tolkiena tak v následujících letech rozhodně nebudou mít o emoce (ať už kladné, nebo negativní) nouzi.

O Pánovi prstenů si mimochodem popovídal před časem Cival s herním i tolkienovským guru Lukášem Grygarem a stojí to za to:

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace