Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce na akční Furiosu ze světa Šíleného Maxe


ikona
do_Od
Anna Taylor-JoyFuriosaprvní reakceŠílený Max
Má smysl těšit se na Furiosu? První kritici už mají jasno. 

Na sociálních sítích už se objevily první reakce na nový film George Millera a to ještě před jeho světovou premiérou, která se uskuteční tento měsíc na filmovém festivalu v Cannes. A jak se zdá, režisér Zběsilé cesty v sobě přece jen má pořád ještě kus akčního génia, Furiosa totiž první vlnu kritiků doslova nadchla, a to opět především z hlediska akce. Na Rottenech snímek pochopitelně ještě není, nicméně prvních pár výkřiků si můžete přečíst níže.

„Opravdu, ale opravdu ku*evsky dobrá," napsal například David Ehrlich z IndieWire. „Funguje dost jinak než Zběsilá cesta (což některé lidi asi zklame), ale zároveň je díky tomu film bohatší, zatímco stále zvládá vytvářet svůj vlastní odkaz," dodal.

Simon Thompson z Forbesu a dalších pak pro změnu ocenil, jak pohlcující film je. „Chvílemi to vypadalo, jako by film přesahoval limity IMAX plátna a vylézal ven – takhle OBŘÍ to je – přitom to ale jindy je hluboce emocionální a intimní."

„Divoký a neúprosně plynoucí epos, který rozšiřuje příběh Furiosy a Pustiny a zároveň přináší ty nejšílenější honičky, nejbombastičtější postavy a celkově úžasnou kinematografii," napsal potom Erik Davis z Fandango. „Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth jsou tu k nepoznání a oba předvádí neuvěřitelné věci. Jedna sekvence mi doslova vyrazila dech – instantní klasika." Nutno dodat, že poslední zmiňovaný má osobní zájem na prodávání hajpu divákům, s nadhledem ale berte víceméně všechny tyto internetové reakce.

Důvodem je i fakt, že se k filmu prozatím nemohl nikdo vyjádřit kriticky, což znamená, že tu chybí protistrana a jakákoli kritika. Na druhou stranu je příjemné slyšet první náznaky toho, že by Furiosa přece jen mohla dosahovat úrovně Zběsilé cesty, tedy nekompromisníhu blockbusteru, který na velkých plátnech v posledních letech trochu chyběl. U nás jde každopádně snímek do kin 23. května, do té doby tak ještě určitě počítejte s náloží dalších reakcí, dojmů a nakonec i recenze.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace