Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Soutěž o LEGO®: Vyhrajte Millenium Falcon a R2-D2


ikona
KarelR
legostar wars
MovieZone a LEGO® vám přinášejí další soutěž o kostičky z předaleké galaxie. Tentokrát k příležitosti 25. výročí LEGO Star Wars. 

Pamatuju si to jako by to bylo včera. Vylezl jsem v pražském Multikině Galaxie z Epizody I a byl jsem naprosto okouzlený světem Star Wars. Ačkoliv byla pro většinu lidí formativní původní trilogie, já jsem holt „generace prequelů“ a uctíval jsem nové filmy stejně jako ty staré. Žlutý Naboo Fighter pro mě byl podobně fascinující jako X-Wing, a když jsem zjistil, že LEGO brzy začne prodávat obě nabušené stíhačky, měl jsem o svých Vánocích jasno.

Už nevím, co jsem dostal jako první, ale dodnes mám na poličce hrdě vystavené oboje. Moje historie s LEGO Star Wars se tedy začala psát už na jejich počátku (rok 1999) a technicky slavím půlkulaté výročí společně se známou dánskou firmou.  Ta letošních 25 let od vydání prvních setů rozhodně nepodcenila a vysypala na fanoušky kupu novinek. Možná jste zaznamenali obrovský TIE Interceptor, vymazlenou Droideku nebo ikonický nástup na palubu Tantive IV. Zřejmě největší pozornosti se však těší menší verze Millenium Falcona a R2-D2, které si zvládnou vystavit i střídmější fandové.

Zatímco Falcon má samozřejmě obrovskou UFC verzi a pořád je v prodeji i klasika z Epizody IX, nový set je vyloženě pro sběratele, kteří nepotřebují figurky a chtějí si Hanovu loď v klidu hodit třeba na pracovní stůl. U R2-D2 je potom situace podobná. Jen tři roky stará verze je vysoká 31 centimetrů, nově se však R2 zmenšil na 23 centimetrů, přičemž se krásně zachoval (ne-li zlepšil) design. Mezi povinnými vychytávkami nechybí otáčející se hlava, pár droidích hejblátek a třetí noha, kterou můžete i nemusíte využít – a navíc se v krabici ukrývá i výroční figurka Dartha Malaka.

Ano, nový R2 je horkým zbožím pro fanoušky Knights of the Old Republic, kteří na Malaka čekali mnoho let. Darth Revan vyšel už v roce 2014 a dnes ho pořídíte dost draho, tak by fajnšmekři s jeho učedníkem asi neměli dlouho váhat. Osobně jsem věci ze Staré republiky dokázal zázračně míjet stejně jako animované Klonové války, což je příjemná výhoda v tom, že se mi nezvyšuje tep u všech LEGO Star Wars novinek. Jen zhruba u 80%...

No ale pojďme konečně k tomu, proč jste na tuhle anabázi plnou odboček kliknuli – k soutěži o jednoho nového Millenium Falcona (75375) a jednoho nového R2-D2 (75379), která skončí v sobotu 11. května o půlnoci. Soutěžní otázka zní: „Jak se jmenuje nerozlučný robotí parťák R2-D2?“ a odpověď na ni musíte včas poslat na mail souteze@moviezone.cz s předmětem Soutěž Star Wars. Oba vítěze pak budeme kontaktovat, zašleme jim stavebnice a já začnu doufat, že se brzy sejdeme u dalších kostičkových radostí.

---

Vítězi se stali David Z. z Brna (Millenium Falcon) a Tomáš M. z Klatov (R2-D2). Gratulujeme!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace