Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: nový film od Ritchieho je zábavný, ale prázdný výplach


ikona
Jokolo
Guy RitchieHenry CavillPrime Videoprvní reakceThe Ministry of Ungentlemanly Warfare
Co přinese nový válečný flák s Henry Cavillem The Ministry of Ungentlemanly Warfare? 

Britský režisér pokračuje v zajetém trendu, který si sám před lety nastavil. Od Aladina, který se podíval na plátna kin v roce 2019, Ritchie posílal svoje fláky hlavně na streamy. Nejinak tomu bude i u jeho příštího filmu The Ministry of Ungentlemanly Warfare, jenž kinaři budou promítat pouze ve Spojených státech. U nás i v režisérově domovině se tak snímkem můžeme pokochat pouze na Prime Video, kam by film měl dorazit v blízké době. Otázka je, kdo všechno ho bude chtít vidět.

Okolo historického akčního fláku z druhé světové války u kritiků totiž nepanuje jasný konsenzus. Trailery lákaly na klasické ritchieovské propriety, tedy břitký humor, chlapácké hlášky a povedený mix gentlemanství a brutality v podání Henryho Cavilla. Prozatimní hodnocení ukazující 78 % pozitivních recenzí kritiků s průměrným skórem 6,3 ale ukazuje, že nejde o úplně jasnou trefu do černého, byť nejde o žádný provar. Divácký pohled zatím chybí. Podobné hodnocení nicméně má na rottenech například i libůstka Gentlemani, takže jasný odsudek či nadšené doporučení nečekejme. 

Většinově se kritici shodují v tom, že film přináší mnoho zábavných momentů, které vynikají stylovostí a dávají všem hercům bohatě prostoru se ve svých rolích vyřádit. Akce je nadupaná, energická a film rozhodně nenudí. Výtky však míří zejména směrem k plytkému scénáři, který prý ze snímku dělá snadno zapomenutelné dílo, jež například ve srovnání s podobně laděnými Hanebnými pancharty zdaleka neobstojí. Charaktery prý sice přetékají stylem, ale jinak jsou prázdné a nezajímavé. Zdá se tedy, že pokud jste fandy Ritchieho režijního rukopisu, zklamání vás nečeká. Pecku z ranku Gentlemanů či kultů jako Podfu(c)k ale nečekejme.

Mrkněte na náš MZ Live Speciál o Ritchieho první pecce Sbal prachy a vypadni!

 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace