Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kultovní Běžící muž se dočká nové verze


ikona
Mr. Hlad
arnold schwarzeneggeredgar wrightglen powellrunning manstephen king
Režisér Jednotky příliš rychlého nasazení to zkouší s drsnou sci-fi Stephena Kinga. I když tentokrát bez Arnolda.  

Arnold Schwarzenegger natočil spoustu pecek, z některých jeho filmů se ovšem staly kulty i navzdory tomu, že nebyly příliš dobré. Sledovat dnes Běžícího muže vyžaduje hodně nadhledu, už kvůli té osmdesátkové stylizaci, srandovním záporákům nebo kostýmům, které nehezky zestárly. Fandové předlohy Stephena Kinga navíc dostanou bonus v podobě možnosti brblat, že film s jeho románem nemá zase až tak moc společného. No ale pořád je tam Arnie ve skvělé formě a kouzlo to bezpochyby má i po letech. Stále je tu však dost prostoru pro novou verzi. 

Tu teď chystá Edgar Wright, režisér filmů jako Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení a Scott Pilgrim proti zbytku světa. Ten teď potřebuje hit jako sůl, protože i když točí zajímavé snímky, moc lidí na ně nechodí. Běžící muž by mu s tím mohl pomoci. Je otázka, jak moc se bude Wright držet filmu z roku 1987 a jak moc knihy, jejíž hrdina není zdaleka takový drsňák a která končí takovým způsobem, jaký by nebylo snadné dostat na stříbrné plátno. Každopádně teď víme, kdo půjde v Arnieho stopách. 

Nového Bena Richardse si zahraje Glen Powell, což je hodně fajn volba. Že mu hrdinové jdou, to předvedl ve dvojce Top Gunu a možná si vzpomenete i na to, že se mihl ve třetích Postradatelných. Letos ho navíc čeká nahánění tornád v Twisters, romantika S tebou nikdy z něj udělala docela hvězdu a pořád ještě čekáme, kdy se na Netflixu objeví chválená novinka Richarda Linklatera Hit Man, za niž posbíral spoustu pochval. Jít ve stopách Schwarzeneggera nebude jednoduché, ale pokud Powell a Wright nejsou úplní pitomci, tak to ani nebudou zkoušet a přijdou s vlastní verzí. Hlavní hvězda charisma má, Wright je pořád zatraceně zajímavý režisér a předloha nabízí spoustu věcí, které jsme napoprvé neviděli. Takže šance na zajímavý film není úplně malá. 

---

Vytáhni v hospodě: Původního běžícího muže režíroval Paul Michael Glaser, ale ještě před ním stál za kamerou režisér Andrew Davis, jenž později natočil Přepadení v Pacifiku a Uprchlíka. Po dvou týdnech však dostal padáka, protože natáčení už po takhle krátké době nabralo týdenní skluz. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace